Visa kurser.se som: Mobil
Kursinformation
Karlstad
10 timmar
2022-09-25 15:30
1 590 SEK

Info om Hundkurs för barn

En kurs för barn som intresserar sig i familjens hund och vill lära sig hur man lär in tricks och andra roliga aktiviteter med hunden. En kurs som riktar sig till barn i åldrarna 9-15 år.

Innehåll

En hundkurs som riktar sig till barnen! Här kommer vi gå igenom hundens historik, vad man ska tänka på när man hanterar en hund, olika inlärningsmetoder och massa mer!

Praktiskt kommer vi arbeta bland annat med:

  • Kontakt & relation
  • Tricks!
  • Inlärningsmetoder
  • Aktivitet & passivitet
  • Koppelgående
  • Och mycket mer annat skoj!

Viktigt att tänka på

Det är viktigt att barnet ska kunna hantera hunden helt själv (med övervakning av instruktören) under kurstillfällena. Barnet ska kunna ta ansvar att kunna se till hundens behov så som vila, vatten o.s.v.

Hunden ska kunna hanteras i koppel med störningar, vilja samarbeta och har ett driv. Hunden ska ha mognad för att delta. Hunden ska kunna vara i närheten utav andra hundar och människor utan några problem alls, hundar som är reaktiva får ej delta.

Kursledare

Nille Samuelsson heter jag och är en riktig hundälskare! Att ha hund i mitt liv är en självklarhet, då det är något jag haft sedan barnsben. Vid årsskiftet så kommer jag vara legitimerad Hundtränare & Coach med inriktning på problemutredning. Jag har två hundar, en hane som är blandras och omplaceringshund som i skrivande stund är nio år gammal. Jag har även/också en ung hane som är dogo argentino. Jag och mina hundar sysslar med viltspår, hundparkour, mycket vardagslydnad, utställning och weightpull.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial

Det ingår inget skrivet kursmaterial men ta gärna anteckningar om du vill.

Under terminen som du är kursdeltagare hos medborgarskolan får du 5 % rabatt på www.bokus.com Rabatten gäller böcker, pappers- och kontorsvaror. Kontakta ditt lokalkontor för att få rabattkoden. 

Tips på vidareutveckling

Prata med kursledaren eller titta gärna efter fler hundkurser på http://medborgarskolan.se

Bra att veta
Meddela ras vid anmälan. Ta med olika leksaker, mycket godis i små bitar till hunden, vattenskål och en filt.

Alla hundar som går kurs hos oss på Medborgarskolan måste vara friska och vaccinerade enligt gällande regler (SKK:s regler för vaccin). Vaccinationen måste vara fullgjort utifrån hundens ålder.

Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Medborgarskolan Värmland och Örebro

intresse blir kunskap på Medborgarskolan

Där intresse blir kunskap

Medborgarskolan är ett av Sveriges största studieförbund och här hittar du kurser i Örebro, Karlstad, Kristinehamn, Säffle, Arvika samt andra delar av Värmland. Medborgarskolan finns över hela landet och våra kurser och kulturaktiviteter engagerar varje år omkring en miljon deltagare. Vår verksamhet...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Värmland och Örebro

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Hundkurs för barn.

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Värmland och Örebro

Medborgarskolan Värmland och Örebro

Drottningg. 48
65225 KARLSTAD

Tel: Värmlands län: 054-10 21 40 Örebro län: 019-764 14 00
www.medborgarskolan.se


Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Hundkurs för barn!

Arrangörsrecensioner
(4,7)
Baseras på 4 recensioner.
Läs recensioner