Visa kurser.se som: Mobil

Heelwork to music för nybörjare (HTM) - Hundkurs

Medborgarskolan Värmland och Örebro
Kursinformation
Örebro
5 timmar
2021-11-22 19:30
1 590 SEK

Info om Heelwork to music för nybörjare (HTM) - Hundkurs

Kreativ lydnad som inkluderar ett antal fasta fotpositioner samt egen valda trick till er favoritmusik. Kursen för dig som vill jobba med fotgående i olika positioner ihop med tricks till musik.

Innehåll

Introduktion till HTM:ens positionsinlärning, där det finns 10 st fasta positioner. Under kursen kommer vi att lära in några av dessa positioner som ni sedan kan kombinera med tricks och bygga ett program som passar till er förvalda musik. 

Förkunskaper

Grunder i kontakt och följsamhet. Din hund behöver vara lätt belönad med godis eller leksak. 

Plats: Inomhus på Tassa Rätt

Upplägg

Start 22/11 kl.19.30-20.30, därefter 29/11, 6/12, 13/12 och 20/12 kl.19.30-20.30.

Hos Tassa Rätt lägger vi stor vikt vid att bygga upp ett bra samarbete och en fin kontakt mellan ägare och hund. En god relation är grunden för ett lyckat resultat, oavsett vad du vill göra med din hund. Vi tror på att lära hunden att göra rätt istället för att straffa bort allt som hunden gör fel. Detta sker genom att prioritera inlärning med hjälp av positiv förstärkning samt med hänsyn till hundens naturliga beteende. Vår utbildning fokuserar på samspelet mellan ägare och hund där både ägarens och hundens behov kan mötas. Mål med all utbildning är att göra en ras- och individanpassad träning för alla kursdeltagare, där era mål och önskningar blir hörda. Utifrån vår grundläggande metodik anpassar vi alltid vårt kursupplägg efter deltagarna. För att kunna uppnå det genomförs kurserna i små grupper. Vi anser att det är viktigt att utbildningen utförs i en lugn och trivsam miljö där både hund och ägare känner sig trygga och välkomna. Vår metodik är baserad på modern etologi och god pedagogik. På kurstillfällena är det ägarna som ska lära sig hur man ska träna hunden att utföra önskat beteende/moment. Hunden lär sig mest hemma mellan gångerna. I samband med längre teoripass ingår det fika. Vintertid hålls alla kurser inomhus.  

Kursledare

Maria Skoog är utbildad SBK instruktör i valp och - allmänlydnad samt instruktör och domare i rallylydnad. I skrivande stund är Maria även under utbildning till Freestyle- och Heelwork to music instruktör. Genom åren har hon tränat och tävlat med sina egna hundar i många grenar. I dagsläget finns Sting vid hennes sida. Sting är en Australian Shepherd som tränas och tävlas i lydnad, rallylydnad, freestyle och HTM

Kursmaterial

I de kurser där kompendier finns tillhandahålls det av kursledaren och ingår i priset.

Under terminen som du är kursdeltagare hos medborgarskolan får du 5 % rabatt på www.bokus.com Rabatten gäller böcker, pappers- och kontorsvaror. Kontakta ditt lokalkontor för att få rabattkoden.

Tips på vidareutveckling

Se övriga kurser på www.tassaratt.se

Bra att veta

Ta med papper och penna, gott godis i små bitar och en eller flera leksaker, vattenskål samt trasa/handduk till hundens tassar. En pläd/filt, bur eller liknande samt ett tuggben kan vara bra för att hjälpa hunden att komma till ro under teorilektionen. Flexikoppel och helstryp undanbedes under kurstillfällena. Om er hund är känslig eller allergisk mot någon typ av godis så är det viktigt att ni säger till instruktören när ni kommer.

Blir hunden sjuk eller om tiken befinner sig i höglöp rekommenderar vi att husse eller matte kommer på kursen utan hund. Under första veckan i löpet är tiken välkommen att delta (ej sök- och spårkurser). Observera att hon då måste bära tikskydd när hon vistas i lokalen! Alla hundar som deltar i kursverksamhet hos Tassa Rätt ska ha ett fullgott vaccinationsskydd utifrån hundens ålder.

Vi rekommenderar er att inte låta era hundar hälsa på varandra innan och under kurstillfället. Detta för att du och din hund ska ha de bästa förutsättningarna under ert träningspass samt att alla hundar och ägare har olika erfarenheter och mål med sin träning. Mer information om det kommer på kursen när vi ses. När kursverksamheten bedrivs på offentlig plats, ska hunden hållas kopplad. När vi jobbar med avståndslydnad använder vi oss av lina och sele.

Om ni av någon anledning inte kan komma vid något tillfälle har ni möjlighet att ta igen det tillfälle ni missat i en annan grupp. I vissa grupper är du välkommen men utan hund.

Vi förbehåller oss rätten att förändra datum och tider vid tex. sjukdom.

Anmälan

Anmäl dig genom att klick på knappen ”Anmäl” nedan.

Ange följande information i meddelanderutan: Hundens ras, ålder och tilltalsnamn samt fullständigt namn på samtliga familjemedlemmar som kommer att delta i kursen och eventuellt VIP nr.

När du anmält dig till kursen skickas en faktura på anmälningsavgiften a´ 300kr som är en del av den totala kursavgiften. Betalningsvillkor är 10 dagar för att bekräfta bokad kursplats. Denna avgift återbetalas inte. En faktura på resterande avgift och ett brev med information om kursen kommer ca 30 dagar innan kursstart. Du kan även välja att delbetal kursen alt. betala hela avgiften direkt med kort.

Som medlem i Tassa Rätts VIP-klubb har du alltid 10% rabatt på Tassa Rätts kursutbud. Glöm inte att ange ditt medlemsnummer vid anmälan för att erhålla rabatten. Observera att det bara går att få  medlemsrabatten om du väljer faktura. Ej om du betalar med kort. Ingen faktura avgift tillkommer. 

Vill du bli medlem i Tassa Rätts VIP-klubb? Läs mer på www.tassaratt.se 

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan att du önskar delbetala.

 

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Medborgarskolan Värmland och Örebro

intresse blir kunskap på Medborgarskolan

Där intresse blir kunskap

Medborgarskolan är ett av Sveriges största studieförbund och här hittar du kurser i Örebro, Karlstad, Kristinehamn, Säffle, Arvika samt andra delar av Värmland. Medborgarskolan finns över hela landet och våra kurser och kulturaktiviteter engagerar varje år omkring en miljon deltagare. Vår verksamhet...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Värmland och Örebro

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Heelwork to music för nybörjare (HTM) - Hundkurs.

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Värmland och Örebro

Medborgarskolan Värmland och Örebro

Drottningg. 48
65225 KARLSTAD

Tel: Värmlands län: 054-10 21 40 Örebro län: 019-764 14 00
www.medborgarskolan.se

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Heelwork to music för nybörjare (HTM) - Hundkurs!

Arrangörsrecensioner
(4,7)
Baseras på 4 recensioner.
Läs recensioner