Visa kurser.se som: Mobil

Grekiska inför resan - intresseanmälan

Medborgarskolan Värmland och Örebro
Kursinformation
Örebro
10 timmar
950 SEK

Info om Grekiska inför resan - intresseanmälan

Hör du till dem som är lite avvaktande när det gäller att prata med främlingar under semestern och som helst lämnar över uppgiften att fråga om vägen eller be om ett glas vatten till någon annan i resesällskapet?Vare sig du är gammal eller ung kan du ha nytta av grundläggande språkkunskaper när du besöker ett nytt land

Obs detta är en intresseanmälan, vi startar så fort vi fått tillräckligt många deltagare.

Denna kurs startar på Distans i realtid. Du behöver en dator eller iPad/platta och en stabil internetuppkoppling för att kunna delta.

Lär dig ett nytt språk inför resan och känn dig som hemma

Hör du till dem som är lite avvaktande när det gäller att prata med främlingar under semestern och som helst lämnar över uppgiften att fråga om vägen eller be om ett glas vatten till någon annan i resesällskapet? Vare sig du är gammal eller ung kan du ha nytta av grundläggande språkkunskaper när du besöker ett nytt land. Även om engelskan är gångbar på de flesta ställen får man ofta ett helt annat bemötande av den inhemska befolkningen om man gör ett försök att först kommunicera på deras eget språk. Dessutom är det vansinnigt roligt!

Buongiorno! How are you today?

Hos oss på Medborgarskolan kan du gå ett flertal kurser i olika språk med inriktningen ”språk inför resan”. Där får du lära dig basfraser och ord på målspråket som är användbara när du till exempel ska beställa mat på restauranger, fråga om priset på en vara, leta dig fram till stadens turistattraktioner, komma med rätt buss från rätt plats eller bara hälsa godmorgon till expediten när du köper dina färska frukostfrallor.

Dessa kurser fokuserar på glädjen i att kommunicera. Kursledaren snöar inte in på grammatiken utan ger dig som deltagare en chans att närma dig kulturen och människorna i det nya landet lite lättare, med enkla fraser i bagaget.

Deltagarna tränar tillsammans genom rollspel och dialoger som skapar så autentiska samtalssituationer som möjligt. Kurserna innehåller även en hel del realia och fakta om landets kultur och efter de cirka fem veckor som kursen är har du en bra grund att stå på när du ger dig iväg på semester, vare sig du ska åka till Frankrike, Italien, Grekland, Kina eller någon annanstans.

Bon voyage!

Innehåll
Du får på fem gånger veta lite om landets språk och kultur. Inga förkunskaper behövs. Språk inför resan ger dig "pratkunskaper" och fokus ligger på att öva vanliga samtalssituationer. Krånglig grammatik är portförbjuden.
Varje sammankomst bygger på ett tema där du och dina kurskamrater föreställer er att ni är i landet och i olika samtalssituationer. Tanken är att ni tillsammans ska få goda möjligheter att öva på dialoger under lättsamma former. Delar av kursen kommer att hållas på engelska.

Förkunskaper
I den här kursen behöver du inte några tidigare kunskaper i språket.

Kursledare
Kursledare för grekiska inför resan är Konstantinos Koukouvetsios.

Konstantinos föddes i en stad i norra Grekland som heter Thessaloniki. Konstantinos hemstad grundades i början av 4: e århundradet f.Kr. och sen han var ett barn, minns han sig själv att springa runt ruinerna och väggarna i den gamla staden. Konstantinos har examen vid institutionen för historia och arkeologi vid Aristoteles universitet i Thessaloniki. Under tio år arbetade Konstantinos med grekiskt språk, grekisk litteratur och som historielärare.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial

I kursen använder vi oss av Berlitz reseparlör "Grekiska på resan", ISBN 9789174253863 och material som framtagits av ledaren. Observera att kursmaterialet inte ingår i kursavgiften och INTE tillhandahålls av Medborgarskolan. Boken hittar du här.

Parlören finns att köpa via näthandel eller via Lindhska bokhandeln, Drottninggatan 11 i Örebro. Invänta kallelse med datum för kursstart innan du köper boken.
Under den termin som du är kursdeltagare hos Medborgarskolan får du även 6% rabatt på www.bokus.com. Rabatten gäller böcker, pappers- och kontorsvaror. Kontakta oss för att få rabattkoden.

Bra att veta

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Medborgarskolan Värmland och Örebro

intresse blir kunskap på Medborgarskolan

Där intresse blir kunskap

Medborgarskolan är ett av Sveriges största studieförbund och här hittar du kurser i Örebro, Karlstad, Kristinehamn, Säffle, Arvika samt andra delar av Värmland. Medborgarskolan finns över hela landet och våra kurser och kulturaktiviteter engagerar varje år omkring en miljon deltagare. Vår verksamhet...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Värmland och Örebro

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Grekiska inför resan - intresseanmälan.

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Värmland och Örebro

Medborgarskolan Värmland och Örebro

Drottningg. 48
65225 KARLSTAD

Tel: Värmlands län: 054-10 21 40 Örebro län: 019-764 14 00
www.medborgarskolan.se

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Grekiska inför resan - intresseanmälan!

Arrangörsrecensioner
(4,7)
Baseras på 4 recensioner.
Läs recensioner