Visa kurser.se som: Mobil

Förarintyg båt - Helgkurs

Medborgarskolan Värmland och Örebro
Kursinformation
Örebro
28 timmar
2022-11-26 10:00
2 590 SEK

Info om Förarintyg båt - Helgkurs

Förarintyget är den båtutbildning och det första förarbeviset som du bör ta om du har en fritidsbåt eller kör vattenskoter för privat bruk..

Stor eller liten båt, för en säker och rolig båtfärd inomskärs ska alla kunna hantera båten. Kursen ger dig grundkunskaperna i navigation, sjövägsregler, säkerhet till sjöss, sjöväder och sjömanskap som är livsviktig kunskap när man är på sjön. Förarintyget visar att du genomfört teoretisk utbildning för att föra fram en fritidsbåt inomskärs och i kustnära vatten. Det är också ett krav vid hyra av båt utomlands.

Vi rekommenderar dig att anmäla dig till kursen Båtpraktik (dag) som praktiskt komplement. Båtpraktiken är ett krav om du vill gå vidare och ta kustskepparexamen.

Innehåll

Kursen innehåller grundläggande navigation, sjövägsregler, säkerhet till sjöss, sjöväder och sjömanskap. Du får alla de kunskaper som krävs för att kunna ta ett förarintyg.

Upplägg
Genomgångar av lärare under lektionstid som även visar olika övningsexempel. Därefter självstudier hemma mellan varje kurstillfälle. Kursen har ett relativt högt studietempo och kräver därför att du läser hemma mellan kurstillfällena. Totalt 4 träffar som ligger utlagda över två helger, varav sista tillfället är examination.

Datum för kursen är helgerna 26-27/11 samt 10-11/12 kl. 10:00-16:00 varav sista tillfället är bland annat provtillfälle.
Du kommer bland annat lära dig om:
- Sjövägsregler
- Säkerhet till sjöss
- Sjöväder
- Sjömanskap och knopar.

Ingen båtpraktik ingår i denna kurs. Efter avslutad kurs anordnas examination. Datum för examinationen får du av ledaren en bit in i kursen.

Kursen avslutas med en uppskrivning inför NFB (nämnden för båtlivsutbildning) godkänd examinator. Kostnad för examinationen tillkommer med 625:- betalas till examinatorn på plats.

Vi anpassar verksamheten efter Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Vi har minskat våra gruppstorlekar, liksom anpassat lokaler så att rekommenderat avstånd kan hållas.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs.
Krav för examination för förarintyg är att du har fyllt 12 år.

Kursmaterial
I kursen används boken Kurs & Bäring Förarintyg -Kustskepparintyg av Nina Nordström & Johan Tengström. Du beställer själv boken i samband med kursstart.

För att du ska få den bästa start på kursen ber vi dig köpa nedanstående produkter och ha dem med till kursstart, du beställer själv materialet.
• Kurs & Bäring Förarintyg - Kustskepparintyg av Nina Nordström & Johan Tengström .Komplett uppsättning (grundbok, arbetsbok öst)
• Övningssjökort nr 616
• Passare 185 mm
• Modern transportör
• Nautisk linjal
• Kort 1
• Blyertspenna, radergummi och stort anteckningsblock (A4)

Materialet kan beställas bland annat på https://bryggboden.se  

Kursledare
Sebastian Flodenberg. Har ett gediget intresse för sjöliv och fartygshistoria. Han har en K-märkt båt som han renoverar och vårdar.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Tips på vidareutveckling
Vi ordnar även fortsättningskurser inom navigation och sjöliv. Bland annat Kustskepparintyget och en kurs i VHF/SRC som lär dig mer om kommunikation till sjöss.

Bra att veta
Kostnad för examinationen tillkommer med 625 kr. Examination från 12 år.
I kurstiden ingår 30 minuter paus.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Under den termin som du är kursdeltagare hos Medborgarskolan får du även 6 % rabatt på Bokus och 10 % rabatt på Akademibokhandeln. Rabatten gäller böcker, pappers- och kontorsvaror. Kontakta oss för att få rabattkoden.

Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Medborgarskolan Värmland och Örebro

intresse blir kunskap på Medborgarskolan

Där intresse blir kunskap

Medborgarskolan är ett av Sveriges största studieförbund och här hittar du kurser i Örebro, Karlstad, Kristinehamn, Säffle, Arvika samt andra delar av Värmland. Medborgarskolan finns över hela landet och våra kurser och kulturaktiviteter engagerar varje år omkring en miljon deltagare. Vår verksamhet...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Värmland och Örebro

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Förarintyg båt - Helgkurs.

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Värmland och Örebro

Medborgarskolan Värmland och Örebro

Drottningg. 48
65225 KARLSTAD

Tel: Värmlands län: 054-10 21 40 Örebro län: 019-764 14 00
www.medborgarskolan.se


Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Förarintyg båt - Helgkurs!

Arrangörsrecensioner
(4,7)
Baseras på 4 recensioner.
Läs recensioner