Förarbevis Vattenskoter - Vi anpassar kursen efter era önskemål

Längd
15 timmar
Pris
3 950 SEK
Längd
15 timmar
Pris
3 950 SEK
Vill du veta mer? 🤗

Info om Förarbevis Vattenskoter - Vi anpassar kursen efter era önskemål

Kravet om att inneha förarbevis för vattenskoter träder ikraft 1 maj 2022. Ta ditt förarbevis för vattenskoter hos oss på Medborgarskolan som har över 30 års erfarenhet inom sjöliv. Praktik delen gör du i Karlstad. Allt utrustning och kursmaterial ingår.

Vi på Medborgarskolan i Värmland & Örebro är godkända av transportstyrelsen för att ha flera olika kursupplägg för att du ska kunna ta ditt förarbevis för vattenskoter. Vi anpassar kursen efter era önskemål. Vi startar kurser med minst 2 och max 8 deltagare. Kontakta oss om ni är minst 2 personer för att hitta kursupplägg som passar er.

Du får såväl bred som djup kunskap som gör dig tryggare när du är ute med din vattenskoter.

INNEHÅLL
Utöver förarbeviset ger kursen även grundläggande kunskaper i sjövett, navigation, sjökortets uppbyggnad, symboler och förkortningar, miljö och djurliv, våghantering, säkerhet, hänsyn och ansvar. Du får såväl bred som djup kunskap som gör dig tryggare när du är ute med din vattenskoter.

En vattenskoter kräver att man vet hur den hanteras i både hög och låg fart, hur du gör snabba undanmanövrar, lägger till på ett säkert sätt, väjer för föremål i vattnet och mycket mer. Kursen genomförs enligt Transportstyrelsens föreskrifter för Förarbevis Vattenskoter. UPPLÄGG
Teori:
- Digital Träff 1:  Teori 1 timme, lärarledd introduktion av kursmaterialet - Digitalt via ZOOM
- Hemuppgift: Teori 8 timmar självstudie
- Digital Träff eller på plats:   Teori 3 timmar, lärarledd lektion - Digitalt via ZOOM

Examination teori:  
Examinationen görs på vår kontor i Karlstad. Datum och tid för examinationen bestäms vid kursstart.
Uppvisande av giltig legitimation krävs.

Praktiska momenten: 
Den praktiska delen är ett tillfälle på 4 timmar och kan ordnas på flera platser i Värmland.

Vi startar med en säkerhetsgenomgång av vattenskotern samt den egna personliga utrustningen. Här övar vi körteknik och manövrering i hög och låg fart. Vi förevisar sjösättning och upptagning samt hur vi hanterar vattenskotern på begränsad yta tex när du ska lägga till vid en brygga.

Målet är att du efter avslutad kurs skall känna dig trygg och ha en större förståelse för olika situationer som kan uppstå samt upptäcka och hantera risker.

FÖRKUNSKAPER
Inga förkunskaper men du måste ha fyllt 15 år för att få påbörja Förarbevis Vattenskoter.

KURSLEDARE
Robert Selling är uppväxt med sjön, fiske och båtar, intresset för sjön och båtar har följt med upp i vuxen ålder och sedan 12 år tillbaka är Robert frivillig inom Sjöräddningssällskapet.

Alla Medborgarskolans ledare utbildas löpande för att hålla sig uppdaterade av vad som händer inom ämnesområdet samt har pedagogisk utbildning så att du som deltagare får ut så mycket som möjligt av kursen.

KURSMATERIAL/UTRUSTNING
- Vi tillhandahåller Vattenskoter och flytväst. Har ni egen vattenskoter ni vill ta med, kontakta oss så gör vi avdrag på kurspriset.
- Kursboken får ni av oss.
- Vid kyla under 10 grader krävs torrdräkt för att få genomföra utbildningen, och du som deltagare behöver ha med dig detta.
- Ta med kläder efter väder och extra ombyte till den praktiska momenten.

BRA ATT VETA
Efter genomförd teoriutbildning genomförs en skriftlig examination. Möjlighet till muntligt/enskilt prov ges till deltagare med läs- och skrivsvårigheter. I kursavgiften ingår ett teoriprov. Eventuell omprovskostnad tillkommer med 250:- Uppvisande av giltig legitimation krävs.

För att du ska bli godkänd på kursen och behörig att söka ut ett förarbevis krävs närvaro och deltagande i samtliga delmoment.

Startdatum är preliminärt, invänta alltid kallelse från Medborgarskolan.



 

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Förarbevis Vattenskoter - Vi anpassar kursen efter era önskemål och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.