Inga recensioner än

Förarbevis Vattenskoter -Teori på Distans & Praktiken i Jönköping

Längd
11 timmar
Pris
3 950 SEK
Nästa kurstillfälle
5 juni, 2023 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
11 timmar
Pris
3 950 SEK
Nästa kurstillfälle
5 juni, 2023 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Info om Förarbevis Vattenskoter -Teori på Distans & Praktiken i Jönköping

Kravet om att inneha förarbevis för vattenskoter träder ikraft 1 maj 2022. Ta ditt förarbevis för vattenskoter hos oss på Medborgarskolan som har över 30 års erfarenhet inom sjöliv. Allt utrustning och kursmaterial ingår.

Medborgarskolan är godkänd arrangör för att genomföra utbildningar i förarbevis för vattenskoter.
Du får såväl bred som djup kunskap som gör dig tryggare när du är ute med din vattenskoter.

INNEHÅLL
Utöver förarbeviset ger kursen även grundläggande kunskaper i sjövett, navigation, sjökortets uppbyggnad, symboler och förkortningar, miljö och djurliv, våghantering, säkerhet, hänsyn och ansvar. Du får såväl bred som djup kunskap som gör dig tryggare när du är ute med din vattenskoter.

En vattenskoter kräver att man vet hur den hanteras i både hög och låg fart, hur du gör snabba undanmanövrar, lägger till på ett säkert sätt, väjer för föremål i vattnet och mycket mer. Kursen genomförs enligt Transportstyrelsens föreskrifter för Förarbevis Vattenskoter. UPPLÄGG
Teori:
- Digital Träff 1:  Teori 1 timme, lärarledd introduktion av kursmaterialet - 5 juni kl. 18:00-19:00 - Digitalt via ZOOM/TEAMS
- Hemuppgift: Teori 8 timmar självstudie
- Digital Träff 2:   Teori 3 timmar, lärarledd lektion -  13 Juni kl. 18:00-21:15 - Digitalt via ZOOM/TEAMS

Examination teori:  
Examinationen kan ordnas på närmaste ort till dig. Vi har lokaler i Linköping, Norrköping, Jönköping, Motala, Vadstena och fler andra ställen. Datum och tid för examinationen bestäms vid kursstart.
Uppvisande av giltig legitimation krävs.

Praktiska momenten: 
Den praktiska delen är ett tillfälle på 4 timmar och kommer ordnas i Jönköping Måndag 19 Juni kl. 17:30-21:30.  

Vi startar med en säkerhetsgenomgång av vattenskotern samt den egna personliga utrustningen. Här övar vi körteknik och manövrering i hög och låg fart. Vi förevisar sjösättning och upptagning samt hur vi hanterar vattenskotern på begränsad yta tex när du ska lägga till vid en brygga.

Målet är att du efter avslutad kurs skall känna dig trygg och ha en större förståelse för olika situationer som kan uppstå samt upptäcka och hantera risker.

FÖRKUNSKAPER
Inga förkunskaper men du måste ha fyllt 15 år för att få påbörja Förarbevis Vattenskoter.

KURSLEDARE
Johan Bergsten har varit kursledare hos oss i över 10 år och har mångårig erfarenhet av sjölivsutbildning. Han har jobbat på de stora haven i 11 år samt varit befälhavare på mindre passagerarfartyg sedan 1986, och har under hela sitt yrkesliv jobbat med sjöfart och utbildningar. Johan har jobbat på sjöfartsverket i 6 år och driver sedan 10 år tillbaka ett rederi med en passagerarfartyg i Vätterns norra skärgård med utgångspunkt Askersund.

Alla Medborgarskolans ledare utbildas löpande för att hålla sig uppdaterade av vad som händer inom ämnesområdet samt har pedagogisk utbildning så att du som deltagare får ut så mycket som möjligt av kursen.

KURSMATERIAL/UTRUSTNING
- Vi tillhandahåller Vattenskoter och flytväst. Har ni egen vattenskoter ni vill ta med, kontakta oss så gör vi avdrag på kurspriset.
- Kursboken får ni av oss.
- Vid kyla under 10 grader krävs torrdräkt för att få genomföra utbildningen, och du som deltagare behöver ha med dig detta.
- Ta med kläder efter väder och extra ombyte till den praktiska momenten.

BRA ATT VETA
Efter genomförd teoriutbildning genomförs en skriftlig examination. Möjlighet till muntligt/enskilt prov ges till deltagare med läs- och skrivsvårigheter. I kursavgiften ingår ett teoriprov. Eventuell omprovskostnad tillkommer med 250:- Uppvisande av giltig legitimation krävs.

För att du ska bli godkänd på kursen och behörig att söka ut ett förarbevis krävs närvaro och deltagande i samtliga delmoment.

Startdatum är preliminärt, invänta alltid kallelse från Medborgarskolan. 

 

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Förarbevis Vattenskoter -Teori på Distans & Praktiken i Jönköping och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.