Förarbevis Vattenskoter - Teori Distans & Praktik i Örebro eller Askersund

Medborgarskolan Värmland och Örebro
Kursinformation
Distans
24 timmar
2023-05-02 18:00
3 950 SEK

Info om Förarbevis Vattenskoter - Teori Distans & Praktik i Örebro eller Askersund

Kravet om att inneha förarbevis för vattenskoter träder ikraft 1 maj 2022. Ta ditt förarbevis för vattenskoter hos oss på Medborgarskolan som har över 30 års erfarenhet inom sjöliv. Praktik delen gör du i Örebro eller Askersund under Maj/Juni 2023. Vattenskoter, flytväst och kursmaterial ingår.

Medborgarskolan är godkänd arrangör för att genomföra utbildningar i förarbevis för vattenskoter.
Du får såväl bred som djup kunskap som gör dig tryggare när du är ute med din vattenskoter.

INNEHÅLL
Utöver förarbeviset ger kursen även grundläggande kunskaper i sjövett, navigation, sjökortets uppbyggnad, symboler och förkortningar, miljö och djurliv, våghantering, säkerhet, hänsyn och ansvar. Du får såväl bred som djup kunskap som gör dig tryggare när du är ute med din vattenskoter.

En vattenskoter kräver att man vet hur den hanteras i både hög och låg fart, hur du gör snabba undanmanövrar, lägger till på ett säkert sätt, väjer för föremål i vattnet och mycket mer.Kursen genomförs enligt Transportstyrelsens föreskrifter för Förarbevis Vattenskoter.UPPLÄGG
Teorilektioner:
Lärarledda teorilektioner på 4 kvällar 18:00-21:15, en kvart paus ingår i tiden.  Kursen håller ett relativt högt tempo och du förväntas därför läsa hemma mellan kurstillfällena. Examination teori:  
Information om Examination får ni av ledaren första tillfället.
Uppvisande av giltig legitimation krävs.Praktiska momenten: 
Den praktiska delen är ett tillfälle på 4 timmar och kommer ordnas 3 Juni i Örebro och Askersund.

Vi startar med en säkerhetsgenomgång av vattenskotern samt den egna personliga utrustningen. Här övar vi körteknik och manövrering i hög och låg fart. Vi förevisar sjösättning och upptagning samt hur vi hanterar vattenskotern på begränsad yta tex när du ska lägga till vid en brygga.

Målet är att du efter avslutad kurs skall känna dig trygg och ha en större förståelse för olika situationer som kan uppstå samt upptäcka och hantera risker.

FÖRKUNSKAPER
Inga förkunskaper men du måste ha fyllt 15 år för att få påbörja Förarbevis Vattenskoter.KURSLEDARE
Johan Bergsten har varit kursledare hos oss i över 10 år och har mångårig erfarenhet av sjölivsutbildning. Han har jobbat på de stora haven i 11 år samt varit befälhavare på mindre passagerarfartyg sedan 1986, och har under hela sitt yrkesliv jobbat med sjöfart och utbildningar. Johan har jobbat på sjöfartsverket i 6 år och driver sedan 10 år tillbaka ett rederi med en passagerarfartyg i Vätterns norra skärgård med utgångspunkt Askersund.

Alla Medborgarskolans ledare utbildas löpande för att hålla sig uppdaterade av vad som händer inom ämnesområdet samt har pedagogisk utbildning så att du som deltagare får ut så mycket som möjligt av kursen.KURSMATERIAL/UTRUSTNING
Vi tillhandhåller moderna vattenskotrar, flytväst och kursmaterial. Kursmaterial delas ut vid första kurstillfället.

Har du egen utrustning i form av flytväst så kan du ta med det till den praktiska momenten.
- Vid kyla under 10 grader krävs torrdräkt för att få genomföra utbildningen, och du som deltagare behöver ha med dig detta till den praktiska momenten.
- Ta med kläder efter väder och extra ombyte till den praktiska momenten.

BRA ATT VETA
Efter genomförd teoriutbildning genomförs en skriftlig examination. Möjlighet till muntligt/enskilt prov ges till deltagare med läs- och skrivsvårigheter. I kursavgiften ingår ett teoriprov. Eventuell omprovskostnad tillkommer med 250:- Uppvisande av giltig legitimation krävs.

För att du ska bli godkänd på kursen och behörig att söka ut ett förarbevis krävs närvaro och deltagande i samtliga delmoment.

Startdatum är preliminärt, invänta alltid kallelse från Medborgarskolan.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Medborgarskolan Värmland och Örebro

intresse blir kunskap på Medborgarskolan

Där intresse blir kunskap

Medborgarskolan är ett av Sveriges största studieförbund och här hittar du kurser i Örebro, Karlstad, Kristinehamn, Säffle, Arvika samt andra delar av Värmland. Medborgarskolan finns över hela landet och våra kurser och kulturaktiviteter engagerar varje år omkring en miljon deltagare. Vår verksamhet...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Värmland och Örebro

Intresseanmälan

Intresserad av Förarbevis Vattenskoter - Teori Distans & Praktik i Örebro eller Askersund och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Värmland och Örebro

Medborgarskolan Värmland och Örebro

Drottningg. 48
65225 KARLSTAD

Tel: Värmlands län: 054-10 21 40 Örebro län: 019-764 14 00
www.medborgarskolan.se


Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Förarbevis Vattenskoter - Teori Distans & Praktik i Örebro eller Askersund!

Arrangörsrecensioner
(4,7)
Baseras på 4 recensioner.
Läs recensioner