Visa kurser.se som: Mobil

Förarbevis Vattenskoter - Allt ingår

Medborgarskolan Värmland och Örebro
Kursinformation
Örebro
24 timmar
2022-04-07 18:00
4 950 SEK

Info om Förarbevis Vattenskoter - Allt ingår

Kravet om att inneha förarbevis för vattenskoter träder ikraft 1 maj 2022. Ta ditt förarbevis för vattenskoter hos oss på Medborgarskolan som har över 30 års erfarenhet inom sjöliv. Praktik delen gör du i Örebro eller Askersund under Maj/Juni 2022. Allt utrustning och kursmaterial ingår.

INNEHÅLL
Utöver förarbeviset ger kursen även grundläggande kunskaper i sjövett, navigation, sjökortets uppbyggnad, symboler och förkortningar, miljö och djurliv, våghantering, säkerhet, hänsyn och ansvar. Du får såväl bred som djup kunskap som gör dig tryggare när du är ute med din vattenskoter.

En vattenskoter kräver att man vet hur den hanteras i både hög och låg fart, hur du gör snabba undanmanövrar, lägger till på ett säkert sätt, väjer för föremål i vattnet och mycket mer.Kursen genomförs enligt Transportstyrelsens föreskrifter för Förarbevis Vattenskoter.UPPLÄGG
Lärarledda teorilektioner på 4 kvällar 18:00-21:15, en kvart paus ingår i tiden. Examinationen anordnas i anslutning till sista kurstillfället. Kursen håller ett relativt högt tempo och du förväntas därför läsa hemma mellan kurstillfällena. Den praktiska delen är ett tillfälle på 4 timmar och kommer ordnas separat under Maj eller Juni 2022.

Teorilektioner:
- Introduktion. Genomgång av kursinnehåll och kursmaterial. Vattenskoterns uppbyggnad, konstruktion, Sjövett och förhållningssätt på sjön, Sjövägsreglerna, asta och flytande sjömärken samt sjövägmärken.
- Navigationshjälpmedel, sjökortets uppbyggnad, Säkerhetsutrustning. Påverkan på miljö och djurliv vid vattenskoterkörning, skyddade områden och förbudsområden.
- Fördjupning och diskussion. Sjövett och förhållningssätt på sjön. Påverkan på miljö och djurliv vid vattenskoterkörning inkluderat körning i strandnära och grunda områden.
- Grundläggande navigation, välja rätt sjökort med rätt skala. Riskbedömning och fartens påverkanExamination teori:  
Anordnas i slutet av det teoretiska delen.
Uppvisande av giltig legitimation krävs.Praktiska momenten: 
4 timmar-lärarledd i Örebro eller Askersund. Genomgång av säkerhetsutrustning. Genomgång av vattenskotern, motorkontroll och tankning/laddning. Lågfartsmanöverövningar. Högfartsmanöverövningar, nödåtgärderFÖRKUNSKAPER
Inga förkunskaper men du måste ha fyllt 15 år för att få påbörja Förarbevis Vattenskoter.KURSLEDARE
Johan Bergsten har varit kursledare hos oss i över 10 år och har mångårig erfarenhet av sjölivsutbildning. Han har jobbat på de stora haven i 11 år samt varit befälhavare på mindre passagerarfartyg sedan 1986, och har under hela sitt yrkesliv jobbat med sjöfart och utbildningar. Johan har jobbat på sjöfartsverket i 6 år och driver sedan 10 år tillbaka ett rederi med en passagerarfartyg i Vätterns norra skärgård med utgångspunkt Askersund.

Våra ledare har många års erfarenhet som kursledare samt att hantera båtar. Alla Medborgarskolans ledare utbildas löpande för att hålla sig uppdaterade av vad som händer inom ämnesområdet.KURSMATERIAL/UTRUSTNING
Vi tillhandhåller moderna vattenskotrar, kursmaterial och övrigt utrustning för kursen. Kursmaterial delas ut vid första kurstillfället.
Har egen utrustning i form av flytväst så kan du ta med det till den praktiska momenten. BRA ATT VETA
I kursavgiften ingår ett teoriprov. Eventuell omprovskostnad tillkommer med 250:- Uppvisande av giltig legitimation krävs.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Medborgarskolan Värmland och Örebro

intresse blir kunskap på Medborgarskolan

Där intresse blir kunskap

Medborgarskolan är ett av Sveriges största studieförbund och här hittar du kurser i Örebro, Karlstad, Kristinehamn, Säffle, Arvika samt andra delar av Värmland. Medborgarskolan finns över hela landet och våra kurser och kulturaktiviteter engagerar varje år omkring en miljon deltagare. Vår verksamhet...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Värmland och Örebro

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Förarbevis Vattenskoter - Allt ingår.

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Värmland och Örebro

Medborgarskolan Värmland och Örebro

Drottningg. 48
65225 KARLSTAD

Tel: Värmlands län: 054-10 21 40 Örebro län: 019-764 14 00
www.medborgarskolan.se

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Förarbevis Vattenskoter - Allt ingår!

Arrangörsrecensioner
(4,7)
Baseras på 4 recensioner.
Läs recensioner