Visa kurser.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas din kurs? Vi samlar artiklar kring coronaviruset och utbildning samt tips för dig som ska söka kurs. Läs mer här.

Fermentering - syra grönsaker

Medborgarskolan Värmland och Örebro
Kursinformation
Örebro
5 timmar
2020-09-13 10:00
850 SEK

Info om Fermentering - syra grönsaker

Mjölksyrejäsning eller fermenteringär en gammal metod som har använts i tusentals år på många ställen i världen och förhöjer näringsvärdet på grönsakerna. Syrade grönsaker innehåller massor "goda" bakterier, som är mycket viktiga för magens tarmflora och för kroppens immunförsvar.

Nu för tiden i dagens mycket renliga samhälle saknar många av oss dessa viktiga bakterier. Du får lära dig att själv syra dina grönsaker, och tips och idéer om hur du använder dig av dem i din dagliga kost, samt varför de är så viktiga för din hälsa.

Mål 
Får med dig bästa tips och grunderna i att syra grönsker.

Upplägg
Deltagarna jobbar i mindre grupper men också enskilt.

Vi anpassar verksamheten efter Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Denna kurs genomförs i en mindre grupp anpassat till lokalen. Det finns även möjlighet att delta digitalt vid behov, men kursen genomförs främst fysiskt. Om du har fler funderingar är du alltid välkommen att kontakta oss.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs

Kursmaterial
Matkostnad och recept ingår i kurspriset.

Kursledare
Cecilia har mångårig erfarenhet som vegetarisk kock. Hon har en intention att dela med sig av sina kunskaper och inspirera andra att äta och laga mat som de mår bra av. Cecilia har varit vegetarian i hela sitt vuxna liv, och hon har även stor erfarenhet av att laga olika specialkoster.
- Att laga mat är ett skapande och det roligaste är att hitta på nya, goda och spännande rätter, eller gamla beprövade på ett nytt sätt med andra råvaror.
Cecilia vill inspirera andra att våga prova, - var inte rädd för att misslyckas! Det är ofta så nya rätter blir till, genom att det inte blir som man har tänkt sig. Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.


Bra att veta
Tag med 1-2 burkar med tättslutande lock med gummiring och förkläde.

Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Medborgarskolan Värmland och Örebro

intresse blir kunskap på Medborgarskolan

Där intresse blir kunskap

Medborgarskolan är ett av Sveriges största studieförbund och här hittar du kurser i Örebro, Karlstad, Kristinehamn, Säffle, Arvika samt andra delar av Värmland. Medborgarskolan finns över hela landet och våra kurser och kulturaktiviteter engagerar varje år omkring en miljon deltagare. Vår verksamhet...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Värmland och Örebro

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Fermentering - syra grönsaker.

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Värmland och Örebro

Medborgarskolan Värmland och Örebro

Drottningg. 48
65225 KARLSTAD

Tel: Värmlands län: 054-10 21 40 Örebro län: 019-764 14 00
www.medborgarskolan.se

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Fermentering - syra grönsaker!

Arrangörsrecensioner
(4,6)
Baseras på 3 recensioner.
Läs recensioner