Visa kurser.se som: Mobil
Kursinformation
Örebro
6 timmar
2020-04-19 12:45
920 SEK

Info om Familjeyoga

En lekfull närvaro genom yogans äventyr. Här yogar barnen tillsammans med en närstående vuxen med  betoning på andning, fysisk rörelse och avslappning. Ett sätt att få tid och plats att bara få vara, tillsammans. Kurspriset avser ett barn och en vuxen.

Innehåll

Introduktion: Vi inleder genom att tända ljus och utgår från tre riktlinjer för att få en fin stund tillsammans. Presentation av vår yogakompis som gillar lugn och ro. Din yogamatta är bara din och här stannar vi under klassens gång och vi respekterar ljudvolymen. Vi har en inledande andningsövning där vi betonar vikten av att andas. Vi gör en yogasaga tillsammans ca 25 minuter. En sammanhängande saga som ofta har ett budskap som stärker självkänslan. Här är rörelseglädje och fantasi är i fokus. Avslappning och nedvarvning i slutet och tid för reflektion. 

- Paus, vi dricker en kopp te tillsammans. Eventuellt uppdrag under pausen.

- Eventuell redovisning av uppdraget från pausen.

- Vi avslutar tillsammans med att rama in klassen ex. hur det kändes och skickar med en "må-bra-känsla". Ibland    använder vi oss av färg, affirmationskort, massage eller yogakort där barnen får göra olika yogapositioner för varandra. 

Upplägg

Kursen avser 6 tillfällen, 1 tillfälle/vecka. Vi erbjuder ett gratis prova på den 5 april. Obs! Föranmälan krävs.

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs, alla är med men givetvis efter sina egna förutsättningar. Vill den vuxne ha stol så går det bra. 

Kursledare

Paula Barton är diplomerad barnyogaledare hos Angelica Henriksson, Studio Karma, Norrtälje. www.barnyoga.com Kom i kontakt med yogan för 14 år sedan och har sedan dess utövat olika typer av yoga. Genom kreativitet, fysisk rörelse och inre närvaro har hon ett stort engagemang i att skapa ett inre lugn, rörleseglädje och välmående för barn och vuxna.  

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Bra att veta
Kurspriset avser ett barn och en vuxen. Ni änmäler den vuxna på kursen och skriver barnets namn på notering vid anmälan. Mjuka, bekväma kläder. Vi yogar barfota. Medborgarskolan tillhandahåller mattor. Bra att ha med en frukt att äta efteråt.

Friskvårdsbidrag
Till den här kursen kan du använda ditt friskvårdsbidrag.

Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Medborgarskolan Värmland och Örebro

intresse blir kunskap på Medborgarskolan

Där intresse blir kunskap

Medborgarskolan är ett av Sveriges största studieförbund och här hittar du kurser i Örebro, Karlstad, Kristinehamn, Säffle, Arvika samt andra delar av Värmland. Medborgarskolan finns över hela landet och våra kurser och kulturaktiviteter engagerar varje år omkring en miljon deltagare. Vår verksamhet...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Värmland och Örebro

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Familjeyoga.

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Värmland och Örebro

Medborgarskolan Värmland och Örebro

Drottningg. 48
65225 KARLSTAD

Tel: Värmlands län: 054-10 21 40 Örebro län: 019-764 14 00
www.medborgarskolan.se

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Familjeyoga!

Arrangörsrecensioner
(4,6)
Baseras på 3 recensioner.
Läs recensioner