Inga recensioner än

Engobkurs med Mia Jansson

Längd
9 timmar
Pris
2 295 SEK
Nästa kurstillfälle
26 juni, 2023 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
9 timmar
Pris
2 295 SEK
Nästa kurstillfälle
26 juni, 2023 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Info om Engobkurs med Mia Jansson

Färg, form och fantasi, keramik är skaparglädje! Du formger och skapar egna personliga föremål i lera. Till din hjälp har du drejskivor, verktyg för dekor, glasyr i regnbågens alla färger och fantastiska kursledare.

Innehåll
Engobe är en infärgad lerslamma som appliceras på lera när den är läderhård. Till skillnad från glasyr så rör sig inte engober något i själva bränningen, vilket öppnar upp för nästintill oändliga möjligheter att dekorera och utsmycka sina keramiska alster. I denna kurs kommer få lära dig en rad tekniker att applicera engobe med på egenskapade alster. Lär dig måla med engober du får lära dig tekniken vad du ska tänka på när du använder dig av att måla med engober. Vi kommer även att gå igenom Sgraffitti som är en teknik där man ristar in mönster.

Upplägg
Kursen är på tre tillfällen: 

  • 26/6 09:30-11:45
  • 27/6 09:30-11:45
  • 3/7 09:30-11:45

Förkunskaper
Du har gått minst en keramikkurs hos oss tidigare eller har goda kunskaper inom området. 

Kursledare

Mia Jansson

En välkänd keramiker med ett hjärta för utveckling och för skapandet i lera. Hon är utbildad pedagog och ser varje persons egna formspråk som mål i kurserna. Leran har som många vet en läkande förmåga vilket Mia själv har erfarenhet av.

Mia är en fantastisk och omtyckt ledare!

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial
Kostnad för lera och glasyrer tillkommer med 75:-/kg och faktureras i efterhand beroende på hur mycket material du använt.

Vi fakturerar även 100 kronor för ugnen. Skröj och glasyrbränning ingår.

Vi reserverar oss för prisändringar.

Bra att veta
Kom i oömma kläder. Ha gärna ett förkläde med dig. Kursen hålls i vår lokal som ligger på Vasagatan 8 på Herrhagen i Karlstad. Ingång sker från baksidan av huset. Kommer du med bil parkerar du på gatan.

Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Engobkurs med Mia Jansson och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.