Visa kurser.se som: Mobil
Kursinformation
Örebro
7 timmar
2020-02-15 10:00
1 150 SEK

Info om Drejning och keramik

Prova på att keramik & att dreja!
Syftet med kursen i drejning är att lära sig tekniken, utan att ha för avsikt att spara det färdiga föremålet. Varje deltagare får disponera en drejskiva hela tiden. Kursdeltagarna får även lära sig andra tekniker inom keramik.


Innehåll
Vi drejar högt, lågt, stort, smått, pipar, dreja på klös, beroende på hur mycket du kan sedan tidigare eller om du är nybörjare.
Varje deltagare får tillgång till en elektrisk drejskiva under hela kursen.
Du får även testa på andra tekniker inom keramik.

Upplägg
Vi träffas en lördag 10.00 - 16.00 & arbetar med drejning. Planerad rast på 45 minuter. Färdiga alster hämtas sedan ett antal veckor efter kurs.

Förkunskaper
Inga förkunskaper behövs! Alla är varmt välkomna både nybörjare och du som redan provat på.

Kursledare
Ditte Maria Karlsson har varit kursledare & lärare under många år både för vuxna samt barn, hon är utbildad keramiker och har även en egen ateljé.
Alla våra ledare har genomgått Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Vi har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem. Där erbjuder vi alla ledare kontinuerlig möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.

Kursmaterial
Kostnad för lera tillkommer, 30:-/kg om deltagaren inte sparar sitt alster.
Syftet med kursen är att INTE spara det man gör, man kan dock spara ett par alster i samråd med ledaren, då bränner och glaserar ledaren för 65:-/kg.

Vi reserverar oss för prisändringar.

Under den termin som du är kursdeltagare hos Medborgarskolan får du 5 % rabatt på www.bokus.com. Rabatten gäller böcker, pappers- och kontorsvaror. Kontakta ditt lokalkontor för att få rabattkoden.

Tips på vidareutveckling
Medborgarskolan erbjuder olika kurser i keramik och drejning både för vuxna och barn. Vi har även ett stort utbud inom andra hantverkskurser, se vårt kursprogram eller kontakta oss så försöker vi hjälpa dig att hitta något som passar.

Bra att veta
Det blir ett kort lunchuppehåll på kursen så tag med något enkelt att äta, det finns dock inget kylskåp eller micro. Medborgarskolan bjuder på kaffe.
Medtag oömma kläder.

Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Medborgarskolan Värmland och Örebro

intresse blir kunskap på Medborgarskolan

Där intresse blir kunskap

Medborgarskolan är ett av Sveriges största studieförbund och här hittar du kurser i Örebro, Karlstad, Kristinehamn, Säffle, Arvika samt andra delar av Värmland. Medborgarskolan finns över hela landet och våra kurser och kulturaktiviteter engagerar varje år omkring en miljon deltagare. Vår verksamhet...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Värmland och Örebro

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Drejning och keramik.

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Värmland och Örebro

Medborgarskolan Värmland och Örebro

Drottningg. 48
65225 KARLSTAD

Tel: Värmlands län: 054-10 21 40 Örebro län: 019-764 14 00
www.medborgarskolan.se

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Drejning och keramik!

Arrangörsrecensioner
(4,6)
Baseras på 3 recensioner.
Läs recensioner