Visa kurser.se som: Mobil

Har covid-19 påverkat dina planer på att läsa en kurs? Svara på vår korta undersökning och hjälp oss att hjälpa dig!

Kursinformation
Kristinehamn
10 timmar
2021-02-10 19:00
1 190 SEK

Info om Doga (Yoga med hund)

DOGA, kursen för dig som vill göra enkla yogaövningar med din hund för att må bra tillsammans. Många av oss har ett stressigt liv och det påverkar även våra hundar. Du får göra enkla yogaövningar, hunden får göra olika positioner och rörelser som är nya för den. Att göra det här tillsammans ökar hundens tillit till dig

DOGA är kursen för dig som vill göra enkla yogaövningar med din hund för att må bra tillsammans. Många av oss har ett stressigt liv och det påverkar även våra hundar. Du får göra enkla yogaövningar, hunden får göra olika positioner och rörelser som är nya för den, nya neurologiska vägar skapas och hjärncellerna stimuleras. Genom att göra det här tillsammans ökar hundens tillit till dig. Vissa övningar lugnar, andra ökar hundens fokus och vakenhet.

Innehåll
Vi jobbar med rörelser, positioner, mindfulness, andning, massage och beröring. Vi tvingar inte hunden till något och vi använder inte belöningar i form av godis eller leksaker. Vi bjuder in hunden som får vara aktiv, tänka och känna. Här behöver vi inte känna stress, krav och prestation utan här är ni tillsammans på ett jämbördigt sätt. Vi använder så många sinnen som möjligt. Det är resan som är målet!

Upplägg
Kursen är lämplig för hundar från 10 månader och uppåt. Vi träffas fem gånger för lite teori, mest praktiska övningar och tillfälle till reflektioner. Kursen hålls i uppvärmda lokaler, medborgarskolans hundhall i Kristinehamn.

En person per hund, det behöver vara samma person under hela kursen.
Godis och leksaker ska inte användas.

Förkunskaper
Inga förkunskaper behövs. Man behöver inte vara vig och smidig.

Kursledare
Carina är diplomerad DogaLärare examinerad för Hundsteg. Familjen har haft hund i 10 år och har nu två finska lapphundar. Hon började yoga när hon fick ryggproblem och märkte då hur hundarna påverkades av det. När hon började utbildningen till Dogalärare fick hon större förståelse för hur hundarna påverkas om vi är stressade i vardagen eller känner prestationskrav vid tävling till exempel. Hon lärde sig övningar som snabbt lugnar om hunden blir stressad och hur samarbetet, tilliten och relationen fördjupas.

Carina lägger stort fokus på att du och din hund ska få en skön stund tillsammans, här och nu, och få en verktygslåda med övningar att ta hjälp av övrig tid. Gör en resa tillsammans med din hund!

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial
Det ingår inget skrivet kursmaterial men ta gärna anteckningar om du vill.

Under den termin som du är kursdeltagare hos Medborgarskolan får du även 6 % rabatt på Bokus och 10 % rabatt på Akademibokhandeln. Rabatten gäller böcker, pappers- och kontorsvaror. Kontakta oss för att få rabattkoden.

Tips på vidareutveckling
Titta gärna efter fler hundkurser på http://medborgarskolan.se

Bra att veta
Meddela ras och ålder på din hund vid anmälan, samt om du eller din hund har någon allergi!
Ta med vaccinationsintyg, vattenskål och en filt, samt inneskor för deltagaren.

Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

 

 

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Medborgarskolan Värmland och Örebro

intresse blir kunskap på Medborgarskolan

Där intresse blir kunskap

Medborgarskolan är ett av Sveriges största studieförbund och här hittar du kurser i Örebro, Karlstad, Kristinehamn, Säffle, Arvika samt andra delar av Värmland. Medborgarskolan finns över hela landet och våra kurser och kulturaktiviteter engagerar varje år omkring en miljon deltagare. Vår verksamhet...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Värmland och Örebro

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Doga (Yoga med hund).

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Värmland och Örebro

Medborgarskolan Värmland och Örebro

Drottningg. 48
65225 KARLSTAD

Tel: Värmlands län: 054-10 21 40 Örebro län: 019-764 14 00
www.medborgarskolan.se

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Doga (Yoga med hund)!

Arrangörsrecensioner
(4,6)
Baseras på 3 recensioner.
Läs recensioner