Visa kurser.se som: Mobil
Kursinformation
Distans
10 timmar
2022-10-05 18:00
1 590 SEK

Info om Digital Valpkurs

Denna kurs riktar sig till dig som vill lägga grunden för en långsiktig, trygg och väl etablerad relation och kommunikation med din valp. Den självklara kursen för dig som fått hem en valp där relation går före prestation och valpens grundkänsla står i centrum.

Under 5 tillfällen kommer teori varvas med praktiska övningar. Varje vecka möts vi live på plattformen för teorilektion och praktiska övningar presenteras. Du får tillgång till kursmaterialet i 6 månader efter slutförd kurs på vår utbildningsplattform.

Träningen är kravlös och baserar sig på hundens naturliga instinkter och medfödda behov av att följa, upptäcka, utforska och lära.
Vi jobbar endast med positiv inlärning och etiskt godtagbara metoder på våra kurser.

Innehåll
Målet med kursen är att du som ägare ska kunna börja bygga upp en så bra och trygg relation som möjligt med din valp. Under kursen tränar vi anpassat efter individen med fokus på hundens självförtroende för att få en så bra grund som möjligt vad gäller kommunikation och samarbete i vardagen. Målet är också att du som deltagare ska känna till värdet av att tillgodose hundens grundläggande behov och veta hur du ska kunna tillämpa den typen av moment i hundens vardag.

Vi arbetar bland annat med:

  • Relation & självförtroende
  • Kommunikation & samarbete
  • Aktivering
  • Inkallning
  • Och mycket annat både skojigt och nyttigt för dig likväl som för valpen.

Det ingår även information om hunden som art och dess behov samt vad du som hundägare bör veta och fokusera på under valpens uppväxt.

Upplägg
Under 5 tillfällen kommer teori varvas med praktiska övningar. Varje vecka möts vi live på plattformen för teorilektion och praktiska övningar presenteras. Kursen vänder sig till valpar från 8 veckor och upp till 8 månaders ålder.

Du får tillgång till kursmaterialet i 6 månader efter slutförd kurs på vår utbildningsplattform.

Fortsättningskurs efter valpkursen
Hundmöteskurs

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs.

Kursledare
Mitt namn är Amina Madsen och jag drivs, fascineras och inspireras framförallt av det fantastiska band som kan uppstå mellan individer av två helt olika arter - det är just det som gör att jag älskar hund. Jag är certifierad Hundtränare & Coach med inriktning på problembeteenden, men med relationen som hjärtefråga. Hemma har jag alldeles för få hundar - enbart en labradortik. Vi ägnar oss mycket åt vardagslydnad, men när fokus gäller så är det personspår och apportering som vi tycker om att jobba med. Utöver det läggs här hemma mycket tid på relationen, kravlösa lekar, roliga tricks och annat användbart med syfte att stärka min hunds självförtroende och bandet oss emellan så att vi tillsammans kan ta oss igenom olika hinder och svårigheter som kan uppstå i livet med mycket mer lättsamhet.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial
Allt material vad gäller praktiska övningar och teoretiska lektioner finns tillgängligt i moduler på plattformen. Detta har du tillgång till i 6 månader efter avslutad kurs.

Under den termin som du är kursdeltagare hos Medborgarskolan får du även 6 % rabatt på Bokus och 10 % rabatt på Akademibokhandeln. Rabatten gäller böcker, pappers- och kontorsvaror. Kontakta oss för att få rabattkoden.

Tips på vidareutveckling

Prata med kursledaren eller titta gärna efter fler hundkurser på http://medborgarskolan.se

Bra att veta

Meddela ras vid anmälan. Förberedd dig med olika leksaker, mycket godis i små bitar till hunden, vattenskål och en filt när du ska träna.

Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Medborgarskolan Värmland och Örebro

intresse blir kunskap på Medborgarskolan

Där intresse blir kunskap

Medborgarskolan är ett av Sveriges största studieförbund och här hittar du kurser i Örebro, Karlstad, Kristinehamn, Säffle, Arvika samt andra delar av Värmland. Medborgarskolan finns över hela landet och våra kurser och kulturaktiviteter engagerar varje år omkring en miljon deltagare. Vår verksamhet...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Värmland och Örebro

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Digital Valpkurs.

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Värmland och Örebro

Medborgarskolan Värmland och Örebro

Drottningg. 48
65225 KARLSTAD

Tel: Värmlands län: 054-10 21 40 Örebro län: 019-764 14 00
www.medborgarskolan.se


Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Digital Valpkurs!

Arrangörsrecensioner
(4,7)
Baseras på 4 recensioner.
Läs recensioner