Visa kurser.se som: Mobil

Båtradio VHF/SRC Intensiv

Medborgarskolan Värmland och Örebro
Kursinformation
Karlstad
12 timmar
2021-11-25 18:00
1 295 SEK

Info om Båtradio VHF/SRC Intensiv

SRC - Short Range Certificat - krävs för att få använda en VHF-apparat ombord på en fritidsbåt. Via VHF-nätet får du en mycket säker kommunikation från din båt samtidigt som du kan ta emot väderleksrapporter, varningar och annan viktig information till sjöss

Kursen innehåller de nya momenten från NFB

Innehåll
Du får kunskaper om VHF-systemet, radiotrafik (nödtrafik) och modern säkerhetskommunikation (GMDSS). Både teori och praktik ingår i kursen

Upplägg
I den här intensivkursen får du all den teoretiska kunskap du behöver om VHF/SRC och du får också praktiskt tillämpa VHF- samtal. Efter avslutad kurs anordnas examination för SRC.

Kursen är på 12 studietimmar.  Kursen är på tre tillfällen 25/11, 2/12 och 9/12 kl.18:00-21:00. Efter avslutad kurs anordnas examination separat. Datum för examinationen får du av ledaren vid kursstart.


Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs.

Kursledare
Robert Selling är uppväxt med sjön, fiske och båtar, intresset för sjön och båtar har följt med upp i vuxen ålder och sedan 12 år tillbaka är Robert frivillig inom Sjöräddningssällskapet.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial
I kursen använder vi oss av boken VHF till Sjöss av Nina Nordström (ISBN9789163932755) och material som framtagits av ledaren.

Observera att kursmaterialet inte ingår i kursavgiften och INTE tillhandahålls av Medborgarskolan. Invänta kallelse med datum för kursstart innan du köper boken.

Under den termin som du är kursdeltagare hos Medborgarskolan får du 5 % rabatt på www.bokus.com. Rabatten gäller böcker, pappers- och kontorsvaror. Kontakta ditt lokalkontor för att få rabattkoden.

Tips på vidareutveckling
Vi anordnar en stor mängd andra kurser inom sjöliv och navigation, eller varför inte gå en matlagningskurs och lära dig laga sjömansbiff?

Bra att veta
SRC - Short Range Certificat - är den internationella beteckningen för det som tidigare kallades VHF-certifikat.

Kostnad för examinationen tillkommer med 625 kr.

Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Medborgarskolan Värmland och Örebro

intresse blir kunskap på Medborgarskolan

Där intresse blir kunskap

Medborgarskolan är ett av Sveriges största studieförbund och här hittar du kurser i Örebro, Karlstad, Kristinehamn, Säffle, Arvika samt andra delar av Värmland. Medborgarskolan finns över hela landet och våra kurser och kulturaktiviteter engagerar varje år omkring en miljon deltagare. Vår verksamhet...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Värmland och Örebro

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Båtradio VHF/SRC Intensiv.

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Värmland och Örebro

Medborgarskolan Värmland och Örebro

Drottningg. 48
65225 KARLSTAD

Tel: Värmlands län: 054-10 21 40 Örebro län: 019-764 14 00
www.medborgarskolan.se

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Båtradio VHF/SRC Intensiv!

Arrangörsrecensioner
(4,7)
Baseras på 4 recensioner.
Läs recensioner