Visa kurser.se som: Mobil
Kursinformation
Örebro
10 timmar
1 550 SEK

Info om Banjo grupp nybörjare

Banjo - ett unikt instrument med en gedigen historia, från Afrika till Amerika. Ett instrument med en spännande utveckling, både gällande utseende och spelteknik. Många känner till banjon och den ger ett karaktäristiskt sound till musiken.

Innehåll
Här lär vi oss "Clawhammer", den amerikanska varianten av teknik, eller "Frailing", vars rötter dateras tillbaka till mitten av 1800-talet. Därför är denna spelteknik den mest traditionella,känd för sin rytmik och sväng. Vi får också höra den spännande historien om banjons utveckling.

Upplägg
Vi träffas 10  X 45 minuter en gång i veckan. Vi spelar i grupp, och anpassar nivå efter gruppens behov. Du får lära känna instrumentet och dess möjligheter, och snabbt komma igång med att spela.  Kursledare ger dig övningar för att träna på hemma.

Förkunskaper
Det här är en ren nybörjarkurs, du behöver inte ha några förkunskaper. Vi anpassar nivån efter gruppens behov, och det därför bra om du redan vid anmälan berättar om du spelat eller spelar något annat instrument.

Kursledare
Robin Berg har spelat banjo i många år och älskar verkligen instrumentet. Han är påläst om dess historia och brinner för att lära ut speltekniken.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Under den termin som du är kursdeltagare hos Medborgarskolan får du 5 % rabatt på www.bokus.com. Rabatten gäller böcker, pappers- och kontorsvaror. Kontakta ditt lokalkontor för att få rabattkoden.

Kursmaterial
Material sammanställs av läraren med utgångspunkt i gruppens behov.

Bra att veta
Tag med egen banjo. Nybörjarbanjo finns att köpa från ca 1500 kr. Hör gärna av dig till Medborgarskolan så kan vi hjälpa till med tips.  Berätta vid anmälan om vad du har för tidigare erfarenheter - spelar du något annat instrument.

Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka två veckor före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

 

Medborgarskolan Värmland och Örebro

intresse blir kunskap på Medborgarskolan

Där intresse blir kunskap

Medborgarskolan är ett av Sveriges största studieförbund och här hittar du kurser i Örebro, Karlstad, Kristinehamn, Säffle, Arvika samt andra delar av Värmland. Medborgarskolan finns över hela landet och våra kurser och kulturaktiviteter engagerar varje år omkring en miljon deltagare. Vår verksamhet...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Värmland och Örebro

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Banjo grupp nybörjare.

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Värmland och Örebro

Medborgarskolan Värmland och Örebro

Drottningg. 48
65225 KARLSTAD

Tel: Värmlands län: 054-10 21 40 Örebro län: 019-764 14 00
www.medborgarskolan.se

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Banjo grupp nybörjare!

Arrangörsrecensioner
(4,6)
Baseras på 3 recensioner.
Läs recensioner