Visa kurser.se som: Mobil

Att samtala med sin tonåring

Medborgarskolan Värmland och Örebro
Kursinformation
Karlstad
1 timme
2020-02-13 16:30
250 SEK

Info om Att samtala med sin tonåring

Du vet hur du ska göra, men ibland glömmer du. Lär dig att minska konflikter och få bättre relation. En föreläsning med grund i MI.

Innehåll
Lyssna, ta dig tid och välj dina tillfällen. Du vet egentligen hur du ska göra när du pratar med ditt barn, men ibland räcker inte tålamodet till eller samtalet kollapsar i bråk. Ni är båda människor och konflikt är helt okej. Det går att öva sig i att minska konflikter och få ett mjukare samtal.

Förbättra relationen till din tonåring genom att gå igenom, lyssna på och öva i grunderna i samtalsmetoden Motiverande Samtal (Motivational Interviewing, MI). MI är en icke-konfrontativ samtalsmetod som används i rådgivning och behandling för att underlätta olika typer av förändringsprocesser. Det är ett förhållningssätt och ett sätt att kommunicera där målet är att låta mottagaren själv hitta sin motivation till förändring, tilltro på sig själv och upplevelsen av en trygg samtalsmiljö. MI kan användas närhelst du möter en annan människa och är grunden i denna föreläsning.

Upplägg
Josephine Hedlund föreläser mellan 16:30-17:30 på Storgatan 18.

Kursledare
Josephine Hedlund föreläser, utbildar och arbetar som moderator. Allt med Motiverande Samtal som grund. Hon brinner för att skapa varmare samtal och bättre relationer. Om det så än är på jobbet, i familjen, relationen eller mellan människor som inte känner varandra. 

Exempel på personer Josephine utbildat och föreläst för är: behandlingsassistenter, familjebehandlare, kuratorer och psykologer på BUP, tonårsföräldrar, personal på arbetsmarknadsenhet, jobbcoacher, bankpersonal och receptionister.

Bra att veta

Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Medborgarskolan Värmland och Örebro

intresse blir kunskap på Medborgarskolan

Där intresse blir kunskap

Medborgarskolan är ett av Sveriges största studieförbund och här hittar du kurser i Örebro, Karlstad, Kristinehamn, Säffle, Arvika samt andra delar av Värmland. Medborgarskolan finns över hela landet och våra kurser och kulturaktiviteter engagerar varje år omkring en miljon deltagare. Vår verksamhet...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Värmland och Örebro

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Att samtala med sin tonåring.

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Värmland och Örebro

Medborgarskolan Värmland och Örebro

Drottningg. 48
65225 KARLSTAD

Tel: Värmlands län: 054-10 21 40 Örebro län: 019-764 14 00
www.medborgarskolan.se

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Att samtala med sin tonåring!

Arrangörsrecensioner
(4,6)
Baseras på 3 recensioner.
Läs recensioner