Visa kurser.se som: Mobil

Att samtala - Grund i motiverande samtal (MI) för yrkesutövare

Medborgarskolan Värmland och Örebro
Kursinformation
Örebro
2 timmar
2020-03-18 16:00
295 SEK

Info om Att samtala - Grund i motiverande samtal (MI) för yrkesutövare

Samtal med grund i Motiverande Samtal (MI) för yrkesutövare
- för dig som arbetar med förändringsarbete och att motivera -

Innehåll
Motiverande samtal (MI) är ett mjukt sätt att prata för att hindra konflikt och öka motivation och förändring hos den du pratar med. MI används idag över hela världen och inom många branscher. Denna föreläsning riktar sig mot dig som är intresserad av MI som verktyg i ditt yrke. Kanske arbetar du inom vård, skola, missbruksvård, arbetsförmedling, som ledare eller kollega.

Under föreläsningen får du en inblick i hur MI fungerar och känna på ett MI-samtal och prata kring motstånd, lyssnande och hur det går att minska risk för missförstånd och konflikt. Och självklart öka motivation och chans till förändring.  Föreläsningen ger dig en rad verktyg att använda så snart du lämnar föreläsningen.

Upplägg
Föreläsning med teori och övning mellan 16:30-18:00 på Storgatan 18. Kaffe och frukt ingår!

Kursledare
Josephine Hedlund föreläser, utbildar och arbetar som moderator. Allt med Motiverande Samtal som grund. Hon brinner för att skapa varmare samtal och bättre relationer. Om det så än är på jobbet, i familjen, relationen eller mellan människor som inte känner varandra. 

Exempel på personer Josephine utbildat och föreläst för är: behandlingsassistenter, familjebehandlare, kuratorer och psykologer på BUP, tonårsföräldrar, personal på arbetsmarknadsenhet, jobbcoacher, bankpersonal och receptionister.

 

Bra att veta
Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Medborgarskolan Värmland och Örebro

intresse blir kunskap på Medborgarskolan

Där intresse blir kunskap

Medborgarskolan är ett av Sveriges största studieförbund och här hittar du kurser i Örebro, Karlstad, Kristinehamn, Säffle, Arvika samt andra delar av Värmland. Medborgarskolan finns över hela landet och våra kurser och kulturaktiviteter engagerar varje år omkring en miljon deltagare. Vår verksamhet...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Värmland och Örebro

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Att samtala - Grund i motiverande samtal (MI) för yrkesutövare.

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Värmland och Örebro

Medborgarskolan Värmland och Örebro

Drottningg. 48
65225 KARLSTAD

Tel: Värmlands län: 054-10 21 40 Örebro län: 019-764 14 00
www.medborgarskolan.se

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Att samtala - Grund i motiverande samtal (MI) för yrkesutövare!

Arrangörsrecensioner
(4,6)
Baseras på 3 recensioner.
Läs recensioner