Visa kurser.se som: Mobil

ADHD hela livet, så hur gör man?

Medborgarskolan Värmland och Örebro
Kursinformation
Karlstad
1 timme
200 SEK

Info om ADHD hela livet, så hur gör man?

ADHD hela livet , så hur gör man?

Mia fick diagnosen ADHD vid 38 års ålder och har nu levt med diagnosen i 10 år. Hon har föreläst om ADHD i 9 år och det tycks vara så att en själverfaren kunskap på området är mycket värdefull.

 Mia guidar sina åhörare först genom sitt liv men berättar också vad som gjorde att hon trots allt vad man får veta om diagnosen kan man leva ett mycket gott liv. Hon är yrkesverksam och har varit hela livet. Under många år trodde hon att det var kört för henne att få stabilitet i yrkeslivet och i privatlivet. Från kraftigt utbränd gjorde hon dock en speciell resa och idag går det bra med det mesta de flesta dagar.

Hon delar med sig, nu med nytt material, hur det kunnat gå så bra mot alla odds då hon också har levt ensamstående med två barn även de med diagnoser. 

Bra att veta
Föranmälan. Halva priset för barn under 18 år. Vi fakturerar entrén till föreläsningen. Medtag kallelsen för uppvisande i entrén.

Anmälan är bindande.

Välkommen till en av Medborgarskolans alla föreläsningar!

 

Det är normalt att vara annorlunda! Den devisen lever Mia Carlström efter. I den här föreläsningen delar hon med sig av sin historia. Mia menar att det kan vara positivt att ha ADHD. Personer med ADHD har en hel del styrkor men kan behöva vissa hjälpmedel eller anpassningar. De är ofta kreativa och energifyllda och när de får ägna sig åt det de vill göra, blir de ofta bäst på det.

Mia berättar om delar från sitt liv och vardag. Hon ger tips på strategier och anpassningar för att skapa balans i livet.
Att hitta sätt att leva på som minskar stress och sparar energi. Hjälpmedel och appar kan förenkla livet. Förhållningssätt och bemötande är en viktig del.

Denna föreläsning passar såväl yrkesverksamma inom skola och vård som de som möter vänner, släktingar och andra människor med ADHD i sin vardag eller dig som har en egen diagnos.

Om föreläsaren
Mia Carlström fick i vuxen ålder diagnosen ADHD, även hennes 2 barn har diagnos. Hon vill vara ett komplement till den ofta dystra informationen som finns om ADHD. Mia arbetar som boendestödjare inom socialpsykiatrin i Karlstads kommun. I sitt arbete möter hon människor som ofta har ADHD eller psykisk ohälsa. Hon är idag även attitydambassadör för föreningen Hjärnkoll i Värmland. Målet för ambassadörerna är att motverka den ökade psykiska ohälsan i Sverige.

Medborgarskolan Värmland och Örebro

intresse blir kunskap på Medborgarskolan

Där intresse blir kunskap

Medborgarskolan är ett av Sveriges största studieförbund och här hittar du kurser i Örebro, Karlstad, Kristinehamn, Säffle, Arvika samt andra delar av Värmland. Medborgarskolan finns över hela landet och våra kurser och kulturaktiviteter engagerar varje år omkring en miljon deltagare. Vår verksamhet...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Värmland och Örebro

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om ADHD hela livet, så hur gör man?.

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Värmland och Örebro

Medborgarskolan Värmland och Örebro

Drottningg. 48
65225 KARLSTAD

Tel: Värmlands län: 054-10 21 40 Örebro län: 019-764 14 00
www.medborgarskolan.se

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera ADHD hela livet, så hur gör man?!

Arrangörsrecensioner
(4,6)
Baseras på 3 recensioner.
Läs recensioner