Visa kurser.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas din kurs? Vi samlar artiklar kring coronaviruset och utbildning samt tips för dig som ska söka kurs. Läs mer här.

3 dagars-paket: barn & vuxen HLR, krisberedskap, första hjälpen

Medborgarskolan Värmland och Örebro
Kursinformation
Karlstad
10 timmar
2020-09-14 17:00
200 SEK

Info om 3 dagars-paket: barn & vuxen HLR, krisberedskap, första hjälpen

En utbildning på tre tillfällen som behandlar grunderna i hjärt- och lungräddning för vuxna och barn, föreläsning om säkra föräldrar, föreläsning om krisberedskap, första hjälpen samt förbandsläggning.

 

Tillfälle 1: Hjärt- och lungräddning för barn och säkra föräldrar

Under föreläsningen kommer vi att prata om riskmedvetenhet och hur vi själva kan förebygga olyckor i vår vardag. De praktiska övningarna ger dig grundkunskaper i behandlingen av en person som fått akut hjärtstopp, genom bröstkompressioner och inblåsningar. Du får också lära dig tekniken för att bedöma den drabbades tillstånd samt kalla på hjälp. Vi kommer också att gå igenom tekniker för luftvägsstopp.

I utbildningen ingår modulen "Säkra föräldrar", vilken riktar sig till vuxna och äldre som umgås och har hand om barn. Vilka risker finns det i hemmiljön? Vi tar upp fallolyckor och dess konsekvenser för barn. Vattensäkerhet när det gäller barn, pool, isar, m m. Syftet med hela utbildningen är att du som vuxen, anhörig eller ansvarig för barn ska ha verktyg för att såväl förebygga som hantera olyckor.

Tillfälle 2: Första hjälpen och förbandsläggning

Under träffen får du lära dig hur du ska agera när du är först på plats vid en olycka och får grunderna i första hjälpen utöver HLR som inkluderas i första tillfället. Du får också lära dig att förbandslägga på ett effektivt och adekvat sätt.

 

Tillfälle 3: Hjärt- och lungräddning för vuxna + krisberedskap

Under föreläsningen kommer vi att prata om riskmedvetenhet och hur vi själva kan förebygga olyckor i vår vardag. De praktiska övningarna ger dig grundkunskaper i behandlingen av en person som fått akut hjärtstopp, genom bröstkompressioner och inblåsningar. Du får också lära dig tekniken för att bedöma den drabbades tillstånd samt kalla på hjälp. Du bekantar dig även med hjärtstartare och får träna dig på hur den används. Vi kommer också att gå igenom tekniker för luftvägsstopp.

Utbildningen inleds med en genomgång i 72 timmar, hur klarar du dig när krisen kommer.

Om föreläsaren
Utbildare från Civilförsvarsförbundet håller i kursen.

Bra att veta

  • Kursen kostar 200:- totalt för alla tre tillfällen.
  • Efter utbildningen erhåller du ett kompetensbevis för genomförd utbildning i Hjärt-lungräddning.

Anmäl dig så vi vet hur många som kommer.

Medborgarskolan samarbetar med Civilförsvarsförbundet vilka följer Svenska rådet för Hjärt-lungräddning. Efter utbildningen erhåller du ett kompetensbevis för genomförd utbildning i Hjärt-lungräddning.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Medborgarskolan Värmland och Örebro

intresse blir kunskap på Medborgarskolan

Där intresse blir kunskap

Medborgarskolan är ett av Sveriges största studieförbund och här hittar du kurser i Örebro, Karlstad, Kristinehamn, Säffle, Arvika samt andra delar av Värmland. Medborgarskolan finns över hela landet och våra kurser och kulturaktiviteter engagerar varje år omkring en miljon deltagare. Vår verksamhet...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Värmland och Örebro

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om 3 dagars-paket: barn & vuxen HLR, krisberedskap, första hjälpen.

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Värmland och Örebro

Medborgarskolan Värmland och Örebro

Drottningg. 48
65225 KARLSTAD

Tel: Värmlands län: 054-10 21 40 Örebro län: 019-764 14 00
www.medborgarskolan.se

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera 3 dagars-paket: barn & vuxen HLR, krisberedskap, första hjälpen!

Arrangörsrecensioner
(4,6)
Baseras på 3 recensioner.
Läs recensioner