Visa kurser.se som: Mobil

Yoga och meditation Helgkurs

Medborgarskolan Syd
Kursinformation
Helsingborg
8 timmar
2019-06-01 09:30
395 SEK

Kursbeskrivning

Helgkurs med lite längre pass. Kursen är öppen både för nybörjare och för dig som är van yogautövare.

Lördag   9.30 – 12.30 
Söndag  9.30 – 12.30

YOGASTÄLLNINGAR
Vi börjar med lätta spänningsfrigörande övningar som smidiggör och stimulerar hela kroppen. Sedan följer övningar som speciellt stärker rygg och balans – och slutligen bekantar vi oss med djupgående klassiska ställningarna. Kursen är ett förlopp. Varje yogaprogram har en verkan i sig – men är även en förberedelse för övningarna på nästa lektion.

ANDNINGSÖVNINGAR 
höjer din energinivå. De utförs efter yogaställningar och före avspänning och meditation. När de används regelbundet förbättras balansen mellan hjärnhalvorna. Mentala spänningar löses upp och du kan släppa tillstånd som stress och depression. Härmed stärks din koncentration och handlingskraft. 

YOGA NIDRA 
Meditativ djupavspänning som medvetandegör och avspänner både din kropp och ditt sinne. Under Yoga Nidra ligger du helt stilla på rygg och följer en metod som läraren vägleder. Vid regelbundet bruk av Yoga Nidra blir det lättare att slappna av i vardagen och sömnkvaliteten förbättras.

MEDITATION OCH KONCENTRATION  Du lär dig Returning®, som är en enkel variant av meditationen Inre Stillhet och de första stegen av meditationen Energins Källa®. I Returning upptäcker du hur du kan släppa tankar och intryck, medan vi i Energins Källa använder en speciell andning som ger styrka och avspänning. Dessutom  ingår koncentrationstekniken Tratak, där du tränar förmågan att avspänt hålla uppmärksamheten på en sak. Tratak löser upp spänningar kring ögonen och gör det lättare att visualisera.

FÖR VEM?
Kursen är öppen både för nybörjare och för dig som är van yogautövare. Om du t ex redan går regelbundet på kurs en gång i veckan kan det intensiva förloppet på en helgkurs ge dig en ny dimension i yogan och meditationerna.

KURSLEDARE
Cecilia Strömbeck från Skandinavisk Yoga och Meditationsskola. Hon är specialutbildad i yoga för gravida, och undervisar dagligen på skolans avdelning i Köpenhamn. Därutöver håller hon intensiva kurser i Stockholm och södra Sverige. Läs mer på www.yoga.se 

ANVÄND DITT FRISKVÅRDSBIDRAG HOS OSS!
Skatteverket godkänner att du använder ditt friskvårdsbidrag (som de flesta får av sin arbetsgivare) till att gå denna kurs. Gå en eller flera kurser, beroende på hur stort ditt bidrag är. Betala kursavgiften och kontakta oss på 075-241 68 50 / region.syd@medborgarskolan.se och begär kvitto till din arbetsgivare.

BRA ATT VETA
Använd löst sittande kläder, ta med egen yogamatta och en filt till djupavspänningen. 
För största utbyte av kursen, ät inte en större måltid senare än 2-3 timmar före klassen.
För allas trevnad ber vi dig att undvika parfym och parfymerade kroppsvårdsprodukter samt att ha mobilen helt avstängd.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Yoga och meditation Helgkurs.

Medborgarskolan Syd

Medborgarskolan Syd

Medborgarskolan i Skåne

Medborgarskolan finns alltid nära dig och är ett av landets största studieförbund. Här hittar du alla kurser som hålls Malmö, Lund, Kristianstad, Helsingborg och hela vägen ner till Ystad. Medborgarskolan ska vara den självklara mötesplatsen för alla som söker kunskap, utveckling...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Syd
Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Yoga och meditation Helgkurs!

Arrangörsrecensioner
(4,1)
Baseras på 7 recensioner
Läs recensioner