Visa kurser.se som: Mobil

Yoga marathon. En dags retreat - För alla!

Medborgarskolan Syd
Kursinformation
Kristianstad
1 timme
2020-05-23 09:00
695 SEK

Kursbeskrivning

En dag med olika yoga / meditationsformer- passar för alla!

INNEHÅLL

09.00 Vi inleder med en kort intentionsmeditation för dagen och därefter ett mjukt flödande vinyasa yoga med fokus på bröstöpnnare.
Att praktisera bröstöppnare motverkar spänningar i bröst och bröstrygg som man lätt kan få av kontorsarbete, stress m.m. Genom att lyfta ditt hjärta, flytta axlarna bakåt och förlänga framsidan och baksidan av kroppen, minskar du ryggont och skuldra täthet, samtidigt som du ger energi och livskraft till både kropp och sinne.

10.15 Bjuds det på Yoga fika

Du serveras en grönsmootihe som är en fantastisk energikälla, det ger en balanserad försörjning av energi som också ger dig en längre uthållighet. Till den goda smoothien serveras du också en god rawfood kaka.

10.45 yinyoga med fokus på höfterna.
I höfterna sitter ofta mycket spänningar, då vi har en förmåg att lagra obearbetad trauma och andra händelser just där. Höftöppnare kan hjälpa dig att lösa upp gamla spänningar och även lindra ryggbesvär och förbättra cirkulationen i benen. Enligt yogafilosofin kan både känslomässiga, fysiska och mentala spänningar lagras i området runt höft. Så det känns som en god ide att rensa där regelbundet.

12.00 vi går ut och äter lunch (ingår ej) eller kan du också ta med lunch.

13.00 Walking meditation.

Stillsam promenad med fokus på närvo och upplevelser

13.30 Yoga nidra och trummeditation

Yoga nidra är en guidad djupavslappning. På sanskrit betyder Nidra sömn och Yoga Nidra kallas ofta den sömnlösa sömnen då vi tas in i ett tillstånd mellan vakenhet och sömn där kroppen går in i en djup form av avslappning.

Här efter avslutar vi dagen.

FÖRKUNSKAP

Ingen förkunskap krävs - kom som du är.

KURSLEDARE
Rebecka Magnusson, certifierad yogalärare, godkänd av yogaalliansen 500RYT. Rebecka har gått yogautbildning i Stockholm och Rishikesh - Indien (Yogans mecka) Hon har undervisat sedan 2007 på olika orter i Skåne och Blekinge. Yogan är inspirerade och Rebecka vill gärna förmedla dess effekter som ett verktyg att ta med sig livet. Rebecka anordnar också hälsodagar, yogaresor och jobbar med ayurveda, massage och friskvård. Läs gärna mer på hemsidan www.livochlotus.se!

Alla våra kursledare har genomgått Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Vi har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem. Där erbjuder vi alla ledare kontinuerlig möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.

Alla våra kursledare har genomgått Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Vi har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem. Där erbjuder vi alla ledare kontinuerlig möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling

BRA ATT VETA
Mjuk/ledig klädsel rekommenderas. Yogamatta finns att låna om du inte har egen. Ta med en varm tröja eller liten filt.

 

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Hur påverkar COVID-19 denna kurs?

Vi på kurser.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många kurser ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om denna kurs påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Yoga marathon. En dags retreat - För alla!.

Medborgarskolan Syd

Medborgarskolan Syd

Medborgarskolan i Skåne

Medborgarskolan finns alltid nära dig och är ett av landets största studieförbund. Här hittar du alla kurser som hålls Malmö, Lund, Kristianstad, Helsingborg och hela vägen ner till Ystad. Medborgarskolan ska vara den självklara mötesplatsen för alla som söker kunskap, utveckling...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Syd
Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Yoga marathon. En dags retreat - För alla!!

Arrangörsrecensioner
(4,1)
Baseras på 7 recensioner.
Läs recensioner