Visa kurser.se som: Mobil

Yinyoga och Mindfulness - grundkurs

Medborgarskolan Syd
Kursinformation
Malmö
16 timmar
1 195 SEK

Kursbeskrivning

YinYoga & Mindfulness passar både dig med stillasittande arbete men även dig som utövar mer fysiska träningsformer.

Yinyoga är en lugn och meditativ yogaform där stor vikt läggs på andning och medveten närvaro i kroppen. Musklerna är avslappnade och yogapositionerna hålls en längre tid, dvs. flera minuter för att komma åt kroppens djupliggande strukturer såsom bindväv, leder och ligament. Detta bidrar till ökad rörlighet och smidighet och till ett friare energiflöde i kroppen genom stimulering av meridianarena (energikanalarena) i kroppen.

Genom medveten andning och olika andningsövningar kommer vi även att aktivera parasympatiska nervsystemet och få igång oxytocinet (ett skönt lugnande hormon). 
Lugnt sinne påverka kroppen och autonoma nervsystemet och stärker kroppens fysiologiska aspekter, tex immunförsvar, matsmältning, metabolism, cirkulation, lymfsystemet mm.

Dessutom ges ökat utrymme för reflektion, eftertanke och närvaroträning genom mindfulness-tekniker.

Vad är Mindfulness?
Medveten närvaro- är ursprungligen ett buddistiskt begrepp som innefattar praktiserandet av att leva i nuet. När vi lämnar dåtid och framtid åt sidan och istället väljer att fokusera på nuet, har vi lyckats åstadkomma medveten närvaro. Medveten närvaro är ett utmärkt redskap för att öka livskvalitén i våra liv. Mindfulness går att praktisera genom yoga, meditation och i varje andetag vi tar.

FÖR VEM?
Passar nybörjare men även för dig som kan yoga och vill ha en lugn och meditativ yoga.
Inga förkunskaper behövs!

KURSMATERIAL
Yogamatta och filt finns att låna i lokalen. Självklart kan du ta med eget om du vill.

KURSLEDARE
Barbara Lörincz-Yoga Yinasa har många års erfarenhet inom olika slags yogaformer. 
Innehar kvalificerat diplom med 500 timmars Yin-fascial yogalärarutbildning hos Beta Lisboa School och är auktoriserad hos International Yoga Alliance med egen Yoga-yinasa school. I hennes träning ingår Myofasialrelease, Mindfulness, Fascial Yinyoga och dynamisk Yang Faisal Yoga.
Barbara är också svensk massageterapeut och har en grundutbildning i klassik Yoga och Meditation.

Barbara har lång erfarenhet av socialt arbete och undervisning genom dramapedagogik och yoga. Under sju år i Peru arbetade hon med Forum Theatre och yoga riktade till socialt utsatta människor, både barn och vuxna. Denna erfarenhet kombinerad med terapeutisk Yinyoga, skapar förmåga att förstå de unika behoven hos varje deltagare i en yogaklass. Hennes ambition är att vi ska uppnå den djupaste möjliga kontakten med vårt inre sanna jag.

BRA ATT VETA
Du bör ha mjuka kläder som du rör dig lätt i utan att fastna. Ät inte en större måltid innan kursen. Stäng gärna av mobilen innan du kommer in i lokalen. 

Rabatterat pris, 20%, för heltidsstuderande, pensionär. Ev rabattorsak anges vid anmälan. Giltigt intyg skall uppvisas. Kursavgiften går att dela upp på två el tre månader utan extra kostnad.
Om det krävs måste vi förbehålla oss rätten att byta lokal, lärare, vikarie. Om någon klass, mot förmodan, blir inställd kommer vi i stället förlänga kursen med samma antal tillfällen.

ANVÄND DITT FRISKVÅRDSBIDRAG HOS OSS!
Skatteverket godkänner att du använder ditt friskvårdsbidrag (som de flesta får av sin arbetsgivare) till att gå denna kurs. Gå en eller flera kurser, beroende på hur stort ditt bidrag är. Betala kursavgiften och kontakta oss på 075-241 68 50 / region.syd@medborgarskolan.se och begär kvitto till din arbetsgivare.

RABATT
Alla som går kurs hos oss får rabatt på Bokus och Akademibokhandeln.
Läs mer om hur du gör http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Hur påverkar COVID-19 denna kurs?

Vi på kurser.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många kurser ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en kurs påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Yinyoga och Mindfulness - grundkurs.

Medborgarskolan Syd

Medborgarskolan Syd

Medborgarskolan i Skåne

Medborgarskolan finns alltid nära dig och är ett av landets största studieförbund. Här hittar du alla kurser som hålls Malmö, Lund, Kristianstad, Helsingborg och hela vägen ner till Ystad. Medborgarskolan ska vara den självklara mötesplatsen för alla som söker kunskap, utveckling...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Syd
Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Yinyoga och Mindfulness - grundkurs!

Arrangörsrecensioner
(4,0)
Baseras på 9 recensioner.
Läs recensioner