Visa kurser.se som: Mobil

Word grundkurs - distanskurs

Medborgarskolan Syd
Kursinformation
Distans / Online
15 timmar
2020-01-13
1 925 SEK

Kursbeskrivning

Microsoft Word är världens mest använda ordbehandlare. Det finns många funktioner i programmet som underlättar arbetet. När du behärskar de moment som tas upp i kursen, är du en mycket god ordbehandlare.

Denna distanskurs i Word blandar genomgångar med uppgifter och använder resurser från internet samt vårt eget kompendium, allt för att du ska behärska de flesta grundläggande funktionerna. Syftet med vår kurs är att du ska ta med dig något som verkligen är användbart från kursen både privat och på jobbet. Efter att ha gått denna kursen ska du känna dig säker, trygg genom att behärska de mest frekvent använda funktionerna och kunna välja att hoppa på de mer avancerade delarna utan att blinka.

Innehåll
Inskrift och utskrift
Redigering och språkkontroll
Formatera sida – sidlayout
Tecken
Styckeformatering
Tabbar
Infoga bilder
Tabellfunktionen
Långa dokument 1
Dokumentmall och dokument
Infoga objekt och text
Kontrollera och formatera
Effektiva hjälpmedel
Långa dokument 2
Mera om sidlayout

Förkunskaper
Grundläggande data- och Internetvana.

Distanskurs
Vår pedagogik handlar om en aktiv inlärningsmetod där teori varvas med självstudier. Distansupplägget som utvecklats efter feedback, önskemål och viljor från kursdeltagare hoppas vi ska inspirera dig att utvecklas med digitala verktyg!

Allt material ligger tillgängligt online och din personliga mapp är öppen så länge som du behöver för att slutföra kursen. Varje avsnitt inleds med en teoridel där en funktion beskrivs och användningsområden kring funktionen utforskas i teoriboken. I slutet på varje avsnitt gör du övningsuppgifterna och lämnar in dem till mig via mejl. Extrauppgifter utmanar de mest kunniga. Videoklipp är en bra hjälp som vi kan erbjuda och används för svårare avsnitt. En personlig kontakt i form av avstämningssamtal kan bokas vid tillfälle och då används den mycket uppskattade sk “Screencasting” där vi kan se varandras skärmar.

Vi använder Google Drive som teknisk plattform ber dig som kursdeltagare att göra nedanstående förberedande steg inför kursens start. Skapa ett gmail-konto via gmail på internet. Har du redan en gmail? Perfekt då kan du använda denna.

Kursledare
Philip Brandt är en av våra mest omtyckta kursledare inom data. Han har arbetat som kursledare både i klassrumskurser och via nätet. Alla våra kursledare har genomgått Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt personlig och pedagogisk/metodisk utveckling.

Programvaror
Microsoft Word 2013 eller 2016. Se till att ha det installerat i din dator innan kursen.

Kursmaterial
Kursboken Ordbehandling i Word 2016 och skickas ut till er deltagare inför kursstarten. Den faktureras separat och kostar ca 200 kr.

Rabatt hos Bokus
Ta chansen och få rabatt på bland annat kurslitteratur. På www.medborgarskolan.se/bokusrabatt finns detaljerad information.

Viktigt
Ange alltid aktuell e-postadress vid anmälan. Viktigt då inloggningsuppgifter m.m. mejlas ut.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Word grundkurs - distanskurs.

Medborgarskolan Syd

Medborgarskolan Syd

Medborgarskolan i Skåne

Medborgarskolan finns alltid nära dig och är ett av landets största studieförbund. Här hittar du alla kurser som hålls Malmö, Lund, Kristianstad, Helsingborg och hela vägen ner till Ystad. Medborgarskolan ska vara den självklara mötesplatsen för alla som söker kunskap, utveckling...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Syd
Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Word grundkurs - distanskurs!

Arrangörsrecensioner
(4,1)
Baseras på 7 recensioner.
Läs recensioner