Vegetarisk matlagning - Gör ditt kök lite grönare!

Medborgarskolan Syd
Kursinformation
Helsingborg
12 timmar
2023-05-01 18:00
1 745 SEK Momsfri

Kursbeskrivning

Gör ditt kök lite grönare, bli trygg med att laga vegetariskt! Det vegetariska köket är fullt av smaker, färg och doft. Det berikas ständigt med nya produkter och smaker. Vi väljer årets skörd, lyfter fram kvalitet och provar olika kombinationer i mättande, goda rätter. Hitta din nya paradrätt hos oss!

På den här matlagningskursen lagar vi vegetariska rätter och äter dem tillsammans. Vi går igenom vad som är bra att tänka på kring vegetarisk kost och tar upp varför den utmärker sig som hälsosam, miljövänlig och med lite planering även billig. Du kommer att få kunskap om det rika utbudet av vegetariska basvaror och får prova att tillaga grönsaker och andra råvaror med olika metoder, kanske i överraskande goda kombinationer. Efter kursen har du lärt dig några rätter som du sen själv kan bjuda på.

Om kursen
Meny för kvällen presenteras av ledaren och vi äter tillsammans det som tillreds. Alla deltar praktiskt i matlagningen med hjälp av kursledarens förberedelser och instruktioner. Vi hjälps åt med allt som finns att göra i köket. Recept får du med dig hem så att du senare kan laga rätterna på egen hand. Är du extra nyfiken på någon rätt eller råvara - ge gärna kursledaren förslag under första träffen.

Matlagningsgruppen är begränsad till 6-7 deltagare så att alla kan delta praktiskt och få individuell respons.


För vem
Inga förkunskaper krävs. Kursen är lämplig från ca 15 års ålder eller i sällskap med vuxen.

Kursledare
Våra ledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Vi har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem, där alla ledare kontinuerligt erbjuds möjlighet till såväl personlig som pedagogisk utveckling.

Kursmaterial
Kostnaden för matvaror är inräknade i deltagaravgiften. Inga ytterligare kostnader tillkommer. Receptet för kvällens meny får du med dig hem.

Bra att veta
Vårt kurskök finns i centralt belägna och ljusa kurslokaler i Helsingborg, med fin utsikt över havet i Öresund och Danmark. Köksförkläden finns till utlåning.

Eventuell frånvaro vid ett kurstillfälle meddelas kursledaren senast 2 dagar i förväg. Detta för att inköpen skall kunna planeras.

Eventuell matallergi/-intolerans anmäls senast 1 vecka före kursstart. Individuell anpassning av menyn kan vi inte göra, men vi försöker tillmötesgå så att det finns något anpassat vid varje tillfälle.

Anmälan
Anmälan sker via formulär här på kursens hemsida eller genom vårt Kundcenter, tel. 075-241 68 50. OBS! Ta del av köpvillkoren innan du anmäler dig - anmälan är bindande. Vill du vänta till närmare startdagen med att betala, välj "Medborgarskolan faktura" som betalningsalternativ.
OBS, bokningsbekräftelse som du får direkt efter anmälan är en bekräftelse på att din anmälan har tagits emot. Angivet datum är preliminärt. När kursen blivit startklar får du en kallelse per mail ca två veckor i förväg. I kallelsen står definitivt startdatum och annan viktig information av praktisk art, portkod med mera. 

Invänta alltid kallelse innan du går till kurslokalen!

Rabatt
Alla som går kurs hos oss får rabatt på böcker. Läs här om hur du tar del av rabatten: http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

Om folkbildning
En kurs på Medborgarskolan är en ledarledd studiecirkel där alla deltagare kan påverka studiernas innehåll i en demokratisk anda. Folkbildning handlar om att lära tillsammans och av varandra under trevligt organiserade former.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Intresseanmälan

Intresserad av Vegetarisk matlagning - Gör ditt kök lite grönare! och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

Medborgarskolan Syd

Medborgarskolan Syd

Medborgarskolan i Skåne

Medborgarskolan finns alltid nära dig och är ett av landets största studieförbund. Här hittar du alla kurser som hålls Malmö, Lund, Kristianstad, Helsingborg och hela vägen ner till Ystad. Medborgarskolan ska vara den självklara mötesplatsen för alla som söker kunskap, utveckling...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Syd

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Syd

Medborgarskolan Syd

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Vegetarisk matlagning - Gör ditt kök lite grönare!!

Arrangörsrecensioner
(3,8)
Baseras på 10 recensioner.
Läs recensioner