Visa kurser.se som: Mobil

Vedic Art- skapande och måleri

Medborgarskolan Syd
Kursinformation
Distans / Online
30 timmar
2021-10-10 09:00
2 999 SEK

Kursbeskrivning

Vedic Art är en metod för att väcka lusten att skapa och är här för att ge dig verktyg att använda när du utforskar din egen unika kreativitet!

Om kursen

Distanskurs för nybörjare och fortsättare.

Varmt välkommen till en målerikurs för hela dig! Med Vedic Art-metodens 17 Principer guidas vi in i ett skapande som kommer inifrån och går bortom prestation och krav på särskilda resultat. Med hjälp av allt från praktiska konstnärliga uppgifter till poetiska strofer och filosofi bjuds du in att öppna upp för just ditt unika skapande.

Följ med på höstens kursomgång! Grundkurs och Fortsättningskurs går parallellt. Vi träffas på online-plattformen Zoom under 10 söndagar mellan 09:00-10:45. De deltagare som har gjort Grundkursen tidigare får därefter en fördjupning 10:45-11:15. Under en lektion går vi igenom 1-3 principer med tillhörande poesi, filosofi och praktiska övningar. Det blir tid att måla och skapa och dela med sig av den egna processen.

Utöver lektionstiden är du fri att måla hur mycket eller lite du vill mellan kurstillfällena. De uppgifter vi gör under klasserna går utmärkt att fortsätta att utforska på egen hand. Det viktiga är att du följer din rytm!

Så här går det till

Kursen går en förmiddag i veckan under 10 veckor, samma tid varje vecka. Uppehåll bestäms tillsammans i gruppen med ledaren vid kursens första tillfälle. Kursen omfattar 2x45 minuter per kurstillfälle. 

För vem?
Inga förunskaper krävs

Material
Kostnad för material ingår inte i kursavgiften. Materialkostnad tillkommer.

När det gäller material är det bra att ha följande till hands: Akrylfärger i valfria kulörer Akrylpenslar och/eller målarknivar Akrylpapper och/eller målarduk i valfri storlek (gärna olika storlekar) Målarsvamp (natur eller syntet) Skisspapper Ritkol Blyertspenna Anteckningsbok Annat konstnärsmaterial som lockar! Till exempel kritor, färgpennor och liknande.

Ledare

Våra ledare har relevanta ämneskunskaper och erfarenhet av att leda studiecirkel. Ledaren genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Genom ett utbildningsprogram ges våra ledare möjlighet till såväl personlig såväl som pedagogisk utveckling, en viktig del av Medborgarskolans kvalitetsarbete.   

Mitt namn är Lovisa Limseth och det är jag som är lärare för både Grundkursen och Fortsättningskursen i Vedic Art online på uppdrag av Johannes Källman. Jag har spenderat de senaste åren med att undervisa konstkurser och meditation runtom i Sverige och på Nya Zeeland och har nyligen flyttat till just Nya Zeeland för att fortsätta skapa spännande kurser och själv få tid att måla. Det fantastiska med distanskurser är att vi, både lärare och deltagare, kan mötas tillsammans och samtidigt befinna oss på olika platser i världen. Var befinner du dig?
 
Bra att veta

Kursavgiften går att dela upp på två el tre månader utan extra kostnad. Meddela detta i samband med anmälan. Det går fint att hoppa på kursen fram t o m tredje kursveckan.

Anmälan

Anmälan sker via formuläret på kursens hemsida eller genom Kundcenter, tel. 075-241 68 50. OBS! Ta del av köpvillkoren innan du anmäler dig - anmälan är bindande. Bokningsbekräftelsen, som du får direkt efter anmälan, är en bekräftelse på att din anmälan har registrerats. Det startdatum som anges där är preliminärt. När kursen blivit startklar får du en kallelse med faktura i brev med posten.

Fortsättningsmöjligheter

Många av våra kurser finns på nivåer för nybörjare till avancerad i olika former av fördjupning och specialicering. För möjlighet att bygga vidare på just din kurs - hör efter med ledaren. Det kan vara möjligt att förlänga en påbörjad kurs. Vi erbjuder en bred variation av studiecirklar, intensivkurser, workshops och föreläsningar. Allt fler upptäcker våra distanskurser och ett ännu bredare utbud av ämnen och studieformer. Ambitionen är att ge dig utvecklingsmöjligheter var du än befinner dig på din resa från intresse till färdighet och kunskap.

Rabatt
Alla som går en kurs hos oss får rabatt på böcker. Läs mer om hur du gör:
http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

Detta är folkbildning

Folkbildning skapar vi tillsammans i studiecirklar som drivs framåt genom kunskpsutbyte. Studiecirkeln är folkbildningsrörelsens klassiska kursform och kan handla om stort och smått, lokalt och globalt. Den kan genomföras vid träffar, på distans eller semidistans.

Vi på studieförbundet Medborgarskolan ger dig möjlighet att lära, utvecklas och utbyta erfarenheter och tankar med andra människor. Varje individ har inflytande i gruppen. Inom folkbildningen kan den enskilde deltagaren påverka cirkelns upplägg och innehåll efter demokratiskt inspirerad modell.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Hur påverkar COVID-19 denna kurs?

Vi på kurser.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många kurser ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en kurs påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Vedic Art- skapande och måleri.

Medborgarskolan Syd

Medborgarskolan Syd

Medborgarskolan i Skåne

Medborgarskolan finns alltid nära dig och är ett av landets största studieförbund. Här hittar du alla kurser som hålls Malmö, Lund, Kristianstad, Helsingborg och hela vägen ner till Ystad. Medborgarskolan ska vara den självklara mötesplatsen för alla som söker kunskap, utveckling...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Syd
Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Vedic Art- skapande och måleri!

Arrangörsrecensioner
(4,0)
Baseras på 9 recensioner.
Läs recensioner