Visa kurser.se som: Mobil

Vedic art- skapande och måleri

Medborgarskolan Syd
Kursinformation
Malmö
32 timmar
2019-10-15 18:00
2 700 SEK

Kursbeskrivning

När vi skapar utan ansträngning är det lätt att glömma bort både tid och rum. Vedic art - hitta din skaparlust och måla från ditt inre!

För dig som vill skapa med Vedic art.

INNEHÅLL
Att måla efter Vedic arts lära är lätt, roligt och kravlöst. Grundsynen i Vedic art är att vi alla har en stor skaparkraft med oss från början, det gäller bara att hitta den! Vedic Arts grund är 17 olika principer. Principer som underlättar skapandeprocessen och gör det lätt att finna sin egen kreativitet. Principerna har ofta blivit beskrivna som en kompass som vi använder på ett individuellt sätt för att öppna upp till vårt inre. Principerna är pedagogiska och enkla att använda. När vi skapar utan ansträngning är det lätt att glömma bort både tid och rum. Vi blir närvarande i nuet. Den spontana glädje och lycka vi kan känna när vi själva har skapat något slår ju det mesta! Den svenske konstnären Curt Källman (1938-2010) grundade Vedic Art år 1987 efter att ha fått principerna av Maharishi Mahesh Yogi. Idag drivs Vedic art vidare av hans son Johannes Källman.

UPPLÄGG
8 ggr, totalt 32 studietimmar (1 lektionstimme varar 45 min).
Under kursen går vi tillsammans igenom Vedic arts principer. Mellan varje princip målar du fritt eller efter olika givna övningar.
Ingen Vedic art lärare berättar för dig hur du ska måla, det kommer du att finna ut själv under resans gång!

FÖRKUNSKAPER
Inga förunskaper krävs

KURSMATERIAL
Tag med tjockt papper (minst 300g) i storlek A4 och/eller A3, kladdpapper, valfri storlek på målarduk, akrylfärger, penslar, svamp, pappertallrikar eller palett, bred maskeringstejp. Kursledaren skickar ut ett välkomstmail med utförligare information innan kursstart!


KURSLEDARE
Efter år av studier och konstnärligt utövande inom måleriet såväl som inom scenkonsten är Lovisa Limseth idag i huvudsak lärare och har som främsta fokus att tillhandahålla utrymme och tid åt människor att oavsett ålder och bakgrund återfinna glädjen i att skapa - på målarduken såväl som i övriga livet. Med stor erfarenhet och kunskap inom mindfulness, yoga och meditation skapar Lovisa kurser som både syftar till utvecklande av målartekniker och samtidigt lämnar plats för utforskande av den egna kreativiteten och den inre föreställningsförmågan. Mer än någonting är Lovisa här för att hjälpa dig att i din takt och med dina förutsättningar komma igång eller komma vidare med just ditt skapande! Under hösten 2018 erbjuder Lovisa följande kurser: Måla med Mindfulness, Måla Abstrakt och intuitivt, Måleriverkstad för barn, Akvarellmåleri för nybörjare och fortsättning samt Olja och Akryl och flera kurser i teater för både barn och vuxna. 
 

BRA ATT VETA
Materialkostnad kan tillkomma och betalas direkt till ledaren.

Fr o m hösten 2016 arbetar vi endast med miljövänliga färger.
Vi i Medborgarskolan Syd är miljödiplomerade enligt Svensk Miljöbas. Det innebär att alla anställda har ett ansvar att arbeta efter de rutiner som är lämpliga i det dagliga arbetet, främst inköpsrutin, resepolicy, kemikalieinstruktion samt att hålla sig uppdaterad med vad som händer i vårt miljöarbete och ta emot revisioner på våra olika orter.

Folkbildning skapar vi tillsammans i gruppen och den drivs framåt genom kunskapsutbyte. Det kan vara stort och smått, lokalt och globalt eller fysiskt och distans - det är upp till dig och din grupp. Vi på studieförbundet Medborgarskolan ger dig möjlighet att lära, utvecklas och byta erfarenheter och tankar. Du som individ påverkar studiecirkelns upplägg och innehåll genom ett demokratiskt inflytande.

Rabatt hos Bokus Ta chansen och få rabatt på bland annat kurslitteratur. På https://www.bokus.com/foretag/medborgarskolan finns detaljerad information.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Vedic art- skapande och måleri.

Medborgarskolan Syd

Medborgarskolan Syd

Medborgarskolan i Skåne

Medborgarskolan finns alltid nära dig och är ett av landets största studieförbund. Här hittar du alla kurser som hålls Malmö, Lund, Kristianstad, Helsingborg och hela vägen ner till Ystad. Medborgarskolan ska vara den självklara mötesplatsen för alla som söker kunskap, utveckling...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Syd
Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Vedic art- skapande och måleri!

Arrangörsrecensioner
(4,1)
Baseras på 7 recensioner.
Läs recensioner