Utsjöskepparintyg inkl kanalintyget

Medborgarskolan Syd
Kursinformation
Ystad
24 timmar
2023-03-29 18:30
2 695 SEK

Kursbeskrivning

Det blir allt vanligare att segla ner till Medelhavet eller ut på Nordsjön med egen båt. Utsjöskepparen omfattar allt du behöver känna till för att göra denna färd säker.

Ska du ner till Medelhavet eller ut på Nordsjön så är detta kursen för dig.
Vill du bara läsa för kanalintyget så kan du antingen anmäla dig till denna kurs och meddela att det bara är Kanalintyget du är intresserad av, alternativt gå vår distanskurs.
(Kanalintygsdelen kostar 750 kr)

Det är ibland svårt att få ihop deltagare till den här typen av kurs, varför ni alltid ska invänta kallelsen eller information från kursadministratören.

Minst ett par sammankomster anslås åt tidvattenberäkningar. Därutöver går vi igenom utrustning, nautiska publikationer, radiotrafik mm. För att färdas på Europas kanaler är det obligatoriskt med Kanalintyg. En kväll anslås åt detta. Efter avslutad kurs kan du examineras för Utsjöskepparintyg och Kanalintyg.

Förkunskaper
Du ska ha Kustskepparintyget.

Kursmaterial
Examineringsavgift och kursmaterial ingår ej i kursavgiften. Allt material till kursen finns vid första tillfället och man tar det man behöver. Vi tilläggs-fakturerar för detta i efterhand.

Teoriprov
Efter avslutad kurs anordnas ett teoriprov inför förhörsförrättare godkänd av Nämnden För Båtlivsutbildning (NFB). Examinationsavgift ingår ej i kursavgiften, pris 625 kronor.

Kursledare
Våra ledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Vi har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem. Där erbjuder vi alla ledare kontinuerlig möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.

 

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Intresseanmälan

Intresserad av Utsjöskepparintyg inkl kanalintyget och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

Medborgarskolan Syd

Medborgarskolan Syd

Medborgarskolan i Skåne

Medborgarskolan finns alltid nära dig och är ett av landets största studieförbund. Här hittar du alla kurser som hålls Malmö, Lund, Kristianstad, Helsingborg och hela vägen ner till Ystad. Medborgarskolan ska vara den självklara mötesplatsen för alla som söker kunskap, utveckling...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Syd

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Syd

Medborgarskolan Syd

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Utsjöskepparintyg inkl kanalintyget!

Arrangörsrecensioner
(3,8)
Baseras på 10 recensioner.
Läs recensioner