Trädgårdsdesign

Medborgarskolan Syd, i Distans / Online
Längd
28 timmar
Pris
1 900 SEK
Nästa kurstillfälle
2 oktober, 2023 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
28 timmar
Pris
1 900 SEK
Nästa kurstillfälle
2 oktober, 2023 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Kursbeskrivning

Planera din trädgård -grundnivå! Är du inte nöjd med färg och form i trädgården? Vill du skapa olika rum i din trädgård? Vill du ha en mer lättskött trädgård?

Innehåll

Vi utgår från ett kompendium i trädgårdsdesign och går först igenom de grunder och tankar man har nytta av när man planerar sin trädgård. Du får kunskap om hur man planerar efter trädgårdens förutsättningar - sol/skugga, trädgårdens rum, färg och form, rätt växt för rätt plats osv. Du får tips och idéer i form av text och bild för att skapa nytt i trädgården och om hur man tänker när man vill ha olika material och mycket annat. Efter varje lektion får du några uppgifter att lösa. Uppgifterna gör du i din egen takt och efter din egen ambitionsnivå. Uppgifterna behöver inte redovisas. Du väljer själv om du vill skicka in exempel på ritning och annat. 

Upplägg

Kursen ges via Learnify

För vem

Du behöver inga förkunskaper, det räcker bra med ett trädgårdsintresse.

Kursledare

Kursen leds av Annett Larsson, trädgårdsdesigner med eget företag inom trädgårdsdesign. Annett Larsson har arbetat som trädgårdsdesigner sedan 2003 och också lett kurser i trädgårdsdesign i Ängelholm.

Det är något speciellt med våra kursledare! Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till individuell utveckling.  

Kursmaterial

Du behöver en tomtritning av din trädgård i skala som passar på ett A3- eller A2-ark. Ritningen får gärna vara i skala 1-100 som brukar vara ett praktiskt mått att arbeta med. Din kommun har ritningar mot avgift om du vill beställa genom dem. 

Bra att veta

  • Kursstarten är preliminär och kan komma att ändras.
  • Observera att du alltid får en kallelse innan kursstart.
  • Ta del av våra allmänna villkor här.
  • Har du speciella behov så kontakta oss så ska vi försöka lösa dessa så smidigt som möjligt.

Rabatter och förmåner

Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 10% rabatt hos Akademibokhandeln och 6% rabatt hos Bokus. http://www.medborgarskolan.se/formaner/

Om folkbildning

Folkbildning är en utbildningsform som är fri, frivillig och tillgänglig för alla. Folkbildning innebär att kurser och studiecirklar anpassas efter deltagarna och att deltagarna har ett stort demokratiskt inflytande över utbildningens utformning. 

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

2 oktober, 2023

  • Kurs
  • Distans / Online

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Trädgårdsdesign och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Medborgarskolan i Skåne

Medborgarskolan finns alltid nära dig och är ett av landets största studieförbund. Här hittar du alla kurser som hålls Malmö, Lund, Kristianstad, Helsingborg och hela vägen ner till Ystad. Medborgarskolan ska vara den självklara mötesplatsen för alla som söker kunskap, utveckling...

Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Syd

Highlights