Visa kurser.se som: Mobil

Har covid-19 påverkat dina planer på att läsa en kurs? Svara på vår korta undersökning och hjälp oss att hjälpa dig!

Trädgård, trädgårdsdesign

Medborgarskolan Syd
Kursinformation
Distans / Online
18 timmar
2021-03-02
1 300 SEK

Kursbeskrivning

Planera din trädgård ! Är du inte nöjd med färg och form i trädgården? Vill du skapa olika rum i din trädgård? Vill du ha en mer lättskött trädgård?

Om kursen

Vi utgår från ett kompendium i trädgårdsdesign och går först igenom de grunder och tankar man har nytta av när man planerar sin trädgård. Du får kunskap om hur man planerar efter trädgårdens förutsättningar - sol/skugga, trädgårdens rum, färg och form, rätt växt för rätt plats osv. Du får tips och idéer i form av text och bild för att skapa nytt i trädgården och om hur man tänker när man vill ha olika material och mycket annat. Efter varje lektion får du några uppgifter att lösa. Uppgifterna gör du i din egen takt och efter din egen ambitionsnivå. Uppgifterna behöver inte redovisas. Du väljer själv om du vill skicka in exempel på ritning och annat. 

Så här går det till

I samband med kursstart får du dina inloggningsuppgifter till plattformen. Du kommer att kunna logga in från och med den dag som kursen startar. God datorvana är nödvändigt. Även Zoom möten i realtid kan förekomma.

Vid tekniska problem vänd dig till : Jannis Gauci ; Joanna Svärd

För vem?

För dig som är nybörjare.
Du behöver inga förkunskaper, det räcker bra med ett trädgårdsintresse.

Ledare
Kursen leds av Annett Larsson, trädgårdsdesigner med eget företag inom trädgårdsdesign. Annett Larsson har arbetat som trädgårdsdesigner sedan 2003 och också lett kurser i trädgårdsdesign i Ängelholm.

Våra ledare har relevanta ämneskunskaper och erfarenhet av att leda studiecirkel. Ledaren genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Genom ett utbildningsprogram ges våra ledare möjlighet till såväl personlig såväl som pedagogisk utveckling, en viktig del av Medborgarskolans kvalitetsarbete.   

Material
Du behöver en tomtritning av din trädgård i skala som passar på ett A3- eller A2-ark. Ritningen får gärna vara i skala 1-100. Brukar vara ett praktiskt mått att arbeta med. Din kommun har ritningar mot avgift om du vill beställa genom dem. 

Bra att veta

Du kan anmäla dig efter start och gå kursen i egen takt inom kursperioden till den 13/4 !

Kursavgiften går att dela upp på två eller tre månader utan extra kostnad. Antalet kursdeltagare är begränsat för att passa kursens format. Det gör vi för maximal inlärning, kvalité och trivsel.

Anmälan

Anmälan sker via formuläret på kursens hemsida eller genom Kundcenter, tel. 075-241 68 50. OBS! Ta del av köpvillkoren innan du anmäler dig - anmälan är bindande. Bokningsbekräftelsen, som du får direkt efter anmälan, är en bekräftelse på att din anmälan har registrerats. Det startdatum som anges där är preliminärt. När kursen blivit startklar får du en kallelse med faktura i brev med posten.

Fortsättningsmöjligheter

Många av våra kurser finns på nivåer för nybörjare till avancerad i olika former av fördjupning och specialicering. För möjlighet att bygga vidare på just din kurs - hör efter med ledaren. Det kan vara möjligt att förlänga en påbörjad kurs. Vi erbjuder en bred variation av studiecirklar, intensivkurser, workshops och föreläsningar. Allt fler upptäcker våra distanskurser och ett ännu bredare utbud av ämnen och studieformer. Ambitionen är att ge dig utvecklingsmöjligheter var du än befinner dig på din resa från intresse till färdighet och kunskap.

Rabatt

Alla som går en kurs hos oss får rabatt på böcker. Läs mer om hur du gör:
http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

Detta är folkbildning

Folkbildning skapar vi tillsammans i studiecirklar som drivs framåt genom kunskpsutbyte. Studiecirkeln är folkbildningsrörelsens klassiska kursform och kan handla om stort och smått, lokalt och globalt. Den kan genomföras vid träffar, på distans eller semidistans.

Vi på studieförbundet Medborgarskolan ger dig möjlighet att lära, utvecklas och utbyta erfarenheter och tankar med andra människor. Varje individ har inflytande i gruppen. Inom folkbildningen kan den enskilde deltagaren påverka cirkelns upplägg och innehåll efter demokratiskt inspirerad modell.

 

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Hur påverkar COVID-19 denna kurs?

Vi på kurser.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många kurser ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en kurs påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Trädgård, trädgårdsdesign.

Medborgarskolan Syd

Medborgarskolan Syd

Medborgarskolan i Skåne

Medborgarskolan finns alltid nära dig och är ett av landets största studieförbund. Här hittar du alla kurser som hålls Malmö, Lund, Kristianstad, Helsingborg och hela vägen ner till Ystad. Medborgarskolan ska vara den självklara mötesplatsen för alla som söker kunskap, utveckling...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Syd
Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Trädgård, trädgårdsdesign!

Arrangörsrecensioner
(4,1)
Baseras på 7 recensioner.
Läs recensioner