Visa kurser.se som: Mobil

Tid att skriva

Medborgarskolan Syd
Kursinformation
Malmö
27 timmar
2 195 SEK

Kursbeskrivning

Drömmer du om att skriva en roman, men hittar aldrig tid att börja? Skulle du vilja skriva poesi, men är aldrig inspirerad vid rätt tillfälle? Är du osäker på vilken typ av skrivande som egentligen är din grej? Eller skulle du helt enkelt vilja vara en person som skriver, men livet tycks alltid komma i vägen? I den här kursen får du verktyg att ta dig tid till att skriva. Vi jobbar tillsammans för att skapa inspiration, bygga självförtroende, och hitta rutiner för att göra skrivandet till en del av våra liv, oavsett förutsättningar.

Om kursen
Vi ägnar oss åt lekfullt skrivande i en tillåtande och uppmuntrande miljö. Övningarna är varierade och innefattar både poesi och prosa. Det finns inga rätt eller fel, utan var och en utforskar de olika teknikerna utifrån sina egna förutsättningar. Högläsande och aktivt lyssnande är ett centralt inslag i kursen. Vi pratar om rutiner, och lär oss att skapa förutsättningar för att få tiden att räcka till. Tillsammans tar vi första steget mot att göra våra skrivardrömmar till verklighet.
Efter kursen kommer du att ha ökad möjlighet och motivation till att fortsätta ha skrivandet som en aktiv del av ditt liv och ha kommit i kontakt med många olika genrer och tekniker.

• Grupperna är små

Så här går det till
Kursen går en gång i veckan i tio veckor, samma dag och tid. Eventuella lov eller uppehåll bestäms tillsammans i gruppen och med ledaren vid kursens första tillfälle. Kursen omfattar 2x45 minuter per kurstillfälle.

Material
Inga material eller förkunskaper krävs, bara nyfikenhet.

Ledare
Tim Olsson är inflyttad skåning sedan tio år tillbaka. Hen brinner för historieberättande i många olika former och ser skrivande som ett verktyg för att bygga förståelse, kreativ gemenskap och personlig utveckling. Hen är utbildad skrivpedagog genom Skrivarlinjen på Albins folkhögskola.

Bra att veta
Antalet kursdeltagare är begränsat för att passa kursens format. Det gör vi för maximal inlärning, kvalité och trivsel. Våra kursledare är noga utvalda och grupperna små.

Anmälan
Anmälan sker via formuläret på kursens hemsida eller genom Kundcenter, tel. 075-241 68 50.
OBS! Ta del av köpvillkoren innan du anmäler dig - anmälan är bindande.
Bokningsbekräftelsen, som du får direkt efter anmälan, är en bekräftelse på att din anmälan har registrerats. Det startdatum som anges där är preliminärt. När kursen blivit startklar får du en Kallelse med faktura i brev med posten. Där anges definitiv startdag, plats, tidpunkt och ibland även information om portkod med mera.
Invänta alltid kallelse innan du går till kurslokalen!

Fortsättningsmöjligheter
Många av våra kurser finns på nivåer från nybörjare till avancerad och i olika former av fördjupning och specialisering. För möjligheter att bygga vidare på just din kurs – hör efter med ledaren. Det kan vara möjligt att förlänga en påbörjad kurs.
Vi erbjuder en bred variation av studiecirklar, intensivkurser, workshops och föreläsningar. Allt fler upptäcker våra distanskurser och ett ännu bredare utbud av ämnen och studieformer. Ambitionen är att ge dig utvecklingsmöjligheter var du än befinner dig på din resa från intresse till färdighet och kunskap.

Rabatt
Alla som går en kurs hos oss får rabatt på böcker. Läs mer om hur du gör:
http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

Detta är folkbildning
Folkbildning skapar vi tillsammans i studiecirklar som drivs framåt genom kunskapsutbyte. Studiecirkeln är folkbildningsrörelsens klassiska kursform och kan handla om stort och smått, lokalt och globalt. Den kan genomföras vid träffar, på distans eller semidistans.
Vi på studieförbundet Medborgarskolan ger dig möjlighet att lära, utvecklas och utbyta erfarenheter och tankar med andra människor. Varje individ har inflytande i gruppen. Inom folkbildningen kan den enskilde deltagaren påverka cirkelns upplägg och innehåll efter demokratiskt inspirerad modell.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Tid att skriva.

Medborgarskolan Syd

Medborgarskolan Syd

Medborgarskolan i Skåne

Medborgarskolan finns alltid nära dig och är ett av landets största studieförbund. Här hittar du alla kurser som hålls Malmö, Lund, Kristianstad, Helsingborg och hela vägen ner till Ystad. Medborgarskolan ska vara den självklara mötesplatsen för alla som söker kunskap, utveckling...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Syd
Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Tid att skriva!

Arrangörsrecensioner
(4,1)
Baseras på 7 recensioner.
Läs recensioner