Visa kurser.se som: Mobil

Textilkunskap

Medborgarskolan Syd
Kursinformation
Malmö
12 timmar
2020-05-05 18:00
1 800 SEK

Kursbeskrivning

En kurs i tre steg för ökad kunskap och säkrare val med rådgivning som är anpassad för dig som är allmänt intresserad av textil,

Om kursen

hantverk eller som jobbar med design, inköp eller sälj. Målet är att höja din textila kompetens och öka intresset för textil och mode både vad det gäller material och kvalitet, men också inom hållbarhet.

  • Materialkunskap - Du får kunskaper i vad ett textilt material är, vilka textila material som finns och vilka egenskaper de har. En lista med varutermer och andra textila frågor sammanställs och bearbetas under kursen tillsammans med hållbarhetsaspekter. En översiktlig genomgång om garn och garnframställning görs.
  • Tygkunskap - Du få en ingående genomgång om hur tyger kan konstrueras och tillverkas med olika metoder. Egenskaper och användningsområden för olika tygkvaliteter. För bättre känsla för tyg och material kommer vi att analysera en uppsättning tygprover som ingår i kursmaterialet.
  • Kvalitet - Här får du en genomgång av skötselråd, du får titta- och känna på plagg och tygkvalitet samt argument och termer för hållbarhet. Vi gör en framtidsspaning och därefter avslutas kursen med en gruppuppgift för att praktisera de kunskaper kursen gett.

Så här går det till

Kursen går en dag i veckan i fyra veckor, samma dag och tid varje vecka. Lov eller uppehåll bestäms tillsammans i gruppen och med ledaren vid kursens första tillfälle. Kursen omfattar 3x45 minuter per kurstillfälle.    

För vem?

För dig som är allmänt intresserad av, eller som redan jobbar med textil.

Ledare

Anders Kärrman, Textil Support, www.textilsupport.se, utbildad textilingenjör vid Textilhögskolan i Borås. Han är en driven och engagerad textilexpert med stor vana av presentation och praktisk pedagogik.

Våra ledare har relevanta ämneskunskaper och erfarenhet av att leda en studiecirkel. Ledaren genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Genom ett utbildningsprogram ges våra ledare möjlighet till såväl personlig såväl som pedagogisk utveckling, en viktig del av Medborgarskolans kvalitetsarbete.   

Material

Kostnad för ev. material ingår inte i kursavgiften men kurslitteratur ingår.

Bra att veta

Kursavgiften går att dela upp på två eller tre månader utan extra kostnad. Antalet kursdeltagare är begränsat för att passa kursens format. Det gör vi för maximal inlärning, kvalité och trivsel.

Anmälan

Anmälan sker via formuläret på kursens hemsida eller genom Kundcenter, tel. 075-241 68 50. OBS! Ta del av köpvillkoren innan du anmäler dig - anmälan är bindande. Bokningsbekräftelsen, som du får direkt efter anmälan, är en bekräftelse på att din anmälan har registrerats. Det startdatum som anges där är preliminärt. När kursen blivit startklar får du en kallelse med faktura i brev med posten. Där anges definitiv strtdag, plats, tidpunkt och ibland även information om portkod med mera. Invänta alltid kallelse innan du går till kurslokalen.

Fortsättningsmöjligheter

Många av våra kurser finns på nivåer för nybörjare till avancerad i olika former av fördjupning och specialicering. För möjlighet att bygga vidare på just din kurs - hör efter med ledaren. Det kan vara möjligt att förlänga en påbörjad kurs. Vi erbjuder en bred variation av studiecirklar, intensivkurser, workshops och föreläsningar. Allt fler upptäcker våra distanskurser och ett ännu bredare utbud av ämnen och studieformer. Ambitionen är att ge dig utvecklingsmöjligheter var du än befinner dig på din resa från intresse till färdighet och kunskap.

Rabatt
Alla som går en kurs hos oss får rabatt på böcker. Läs mer om hur du gör:
http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

Detta är folkbildning

Folkbildning skapar vi tillsammans i studiecirklar som drivs framåt genom kunskpsutbyte. Studiecirkeln är folkbildningsrörelsens klassiska kursform och kan handla om stort och smått, lokalt och globalt. Den kan genomföras vid träffar, på distans eller semidistans.

Vi på studieförbundet Medborgarskolan ger dig möjlighet att lära, utvecklas och utbyta erfarenheter och tankar med andra människor. Varje individ har inflytande i gruppen. Inom folkbildningen kan den enskilde deltagaren påverka cirkelns upplägg och innehåll efter demokratiskt inspirerad modell.

 

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Textilkunskap.

Medborgarskolan Syd

Medborgarskolan Syd

Medborgarskolan i Skåne

Medborgarskolan finns alltid nära dig och är ett av landets största studieförbund. Här hittar du alla kurser som hålls Malmö, Lund, Kristianstad, Helsingborg och hela vägen ner till Ystad. Medborgarskolan ska vara den självklara mötesplatsen för alla som söker kunskap, utveckling...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Syd
Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Textilkunskap!

Arrangörsrecensioner
(4,1)
Baseras på 7 recensioner.
Läs recensioner