Visa kurser.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas din kurs? Vi samlar artiklar kring coronaviruset och utbildning samt tips för dig som ska söka kurs. Läs mer här.

Sy, sömnad grundkurs

Medborgarskolan Syd
Kursinformation
Malmö
40 timmar
2020-09-09 17:30
3 995 SEK

Kursbeskrivning

Kursen är lämplig för alla, såväl nybörjare som fortsättare och för dig som inte vet var du ska vända dig för att lära dig sy ifrån grunden

Kursdagarna kommer att fördelas mellan onsdagar och lördagar.

Om kursen

Vi lär dig en del detaljer innan du sätter saxen i tyget. Allt för att få ett bra resultat, som du sedan kan arbeta vidare med.Du får arbeta med moment som är anpassade till din kunskapsnivå och dina förutsättningar. Har du en önskan om att göra dina egna kläder eller söka till vår CSN-berättigade utbildning Mönsterkonstruktör/Direktris, eller någon annan textil utbildning, är denna kurs en bra början.

Innehåll

  • Mellanlägg och dess användning
  • Detaljsömnad (blixtlås, knappnål, kragar mm)
  • Olika sätt att lägga upp ett plagg
  • Hur sätter man i rynktrådar
  • Bandkanta, snedslå/skråband, använd färdigt band eller gör eget
  • Ärmisättning
  • Mönsterutlägg, trådriktning, sömsmåner
  • Sy ett enkelt plagg,  exempelvis en kjol eller en ovandel, tag med eget mönster

Så här går det till

Kursen går två dagar i veckan, samma tid varje vecka. Lov eller uppehåll bestäms tillsammans i gruppen och med ledaren vid kursens första tillfälle. Kursen omfattar 4x45 minuter per kurstillfälle. Variationer i tid och kontinuitet kan förekomma och gås tillsammans igenom i gruppen.

För vem?

Inga förkunskaper krävs men ett intresse för sömnad.

Ledare

Rosa Sanchez Morales är utbildad i Chile inom mönsterkonstruktion och sömnad, på Sätergläntan som hantverkstekniker och inom broderi och konstbroderi.

Våra ledare har relevanta ämneskunskaper och erfarenhet av att leda studiecirkel. Ledaren genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Genom ett utbildningsprogram ges våra ledare möjlighet till såväl personlig såväl som pedagogisk utveckling, en viktig del av Medborgarskolans kvalitetsarbete.   

Material

Kostnad för material förutom mönsterpapper och lakansväv ingår inte i kursavgiften.Tag med tyg-sax, sprätt, krita, tygsporre, markeringspapper, måttband, linjal, knappnålar, synålar och blixtlås. Eget mönster samt tyg till det egna plagget ska också tas med. Övriga frågor kring material kan ställas vid första kurstillfället.

Bra att veta

Kursavgiften går att dela upp på två el tre månader utan extra kostnad. Kursavgiften går att dela upp på två eller tre månader utan extra kostnad. Antalet kursdeltagare är begränsat för att passa kursens format. Det gör vi för maximal inlärning, kvalité och trivsel.

Anmälan

Anmälan sker via formuläret på kursens hemsida eller genom Kundcenter, tel. 075-241 68 50. OBS! Ta del av köpvillkoren innan du anmäler dig - anmälan är bindande. Bokningsbekräftelsen, som du får direkt efter anmälan, är en bekräftelse på att din anmälan har registrerats. Det startdatum som anges där är preliminärt. När kursen blivit startklar får du en kallelse med faktura i brev med posten. Där anges definitiv strtdag, plats, tidpunkt och ibland även information om portkod med mera. Invänta alltid kallelse innan du går till kurslokalen.

Fortsättningsmöjligheter

Många av våra kurser finns på nivåer för nybörjare till avancerad i olika former av fördjupning och specialicering. För möjlighet att bygga vidare på just din kurs - hör efter med ledaren. Det kan vara möjligt att förlänga en påbörjad kurs. Vi erbjuder en bred variation av studiecirklar, intensivkurser, workshops och föreläsningar. Allt fler upptäcker våra distanskurser och ett ännu bredare utbud av ämnen och studieformer. Ambitionen är att ge dig utvecklingsmöjligheter var du än befinner dig på din resa från intresse till färdighet och kunskap.

Rabatt
Alla som går en kurs hos oss får rabatt på böcker. Läs mer om hur du gör:
http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

Detta är folkbildning

Folkbildning skapar vi tillsammans i studiecirklar som drivs framåt genom kunskpsutbyte. Studiecirkeln är folkbildningsrörelsens klassiska kursform och kan handla om stort och smått, lokalt och globalt. Den kan genomföras vid träffar, på distans eller semidistans.

Vi på studieförbundet Medborgarskolan ger dig möjlighet att lära, utvecklas och utbyta erfarenheter och tankar med andra människor. Varje individ har inflytande i gruppen. Inom folkbildningen kan den enskilde deltagaren påverka cirkelns upplägg och innehåll efter demokratiskt inspirerad modell.

 

 

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Hur påverkar COVID-19 denna kurs?

Vi på kurser.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många kurser ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om denna kurs påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Sy, sömnad grundkurs.

Medborgarskolan Syd

Medborgarskolan Syd

Medborgarskolan i Skåne

Medborgarskolan finns alltid nära dig och är ett av landets största studieförbund. Här hittar du alla kurser som hålls Malmö, Lund, Kristianstad, Helsingborg och hela vägen ner till Ystad. Medborgarskolan ska vara den självklara mötesplatsen för alla som söker kunskap, utveckling...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Syd
Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Sy, sömnad grundkurs!

Arrangörsrecensioner
(4,1)
Baseras på 7 recensioner.
Läs recensioner