Visa kurser.se som: Mobil
Kursinformation
Distans / Online
10 timmar
2021-09-05 20:00
1 150 SEK

Kursbeskrivning

Vill du lära dig att känna igen fler svampar än bara kantareller? Eller är du helt ny på svampplockning och vill börja plocka matsvamp.

Om kursen

Kanske vill du lära dig mer om svamp i allmänhet? Var man ska leta efter svamp och hur man bäst tar hand om den? ? Stämmer det in på dig, gå en svampkurs med svampkonsulenten Louise! Denna svampkurs ges helt på distans!

Kursen är inriktad på matsvamp och vanliga förväxlingsarter till matsvamp.

Så här går det till

Du arbetar via din dator genom inloggning i en studieplattform. Ni kommer även att ha 3 möten live via webbkamera. Du behöver ha tillgång till webbkamera, mikrofon (kan vara integrerad i datorn) och hörlurar.

Kursen är på 10 studietimmar à 45 min. I kursen varvas videoföreläsningar med självstudier (inkluderat att du som deltagare går ut i naturen och tittar på svamp) och träffar online i realtid (3 x 45 min), där vi t.ex. kan diskutera och artbestämma  några av de svampar som deltagarna hittat samt andra frågor som kommer upp under kursen.

Kursen går en kväll i veckan under 3 veckor, samma tid varje vecka. Uppehåll bestäms tillsammans i gruppen med ledaren vid kursens första tillfälle. Kursen omfattar 2x45 minuter per kurstillfälle. 

För vem?
För dig med god datorvana med intresse för svamp.

Material
Kostnad för material ingår inte i kursavgiften. Materialkostnad tillkommer.

En uppdaterad svampbok (max sju år gammal), rekommenderad litteratur:

Pelle Holmberg & Hans Marklund, ”Nya Svampboken”, 2014 eller

Pelle Holmberg & Hans Marklund, ”Lilla Svampboken”, 2014.

Ledare

Louise Nevander är utbildad svampkonsulent och håller i svampkurser och svampturer.

Louise är medlem i Svampkonsulenternas Riksförbund. Utöver sin svampkunskap har Louise en mångårig bakgrund som ledare och pedagog, bland annat som teaterledare i Lund, skidlärare i Österrike och adjunkt i juridik vid Malmö universitet. 2017 genomgick hon kursen Att vara lärare i högre utbildning vid Malmö högskola."

Våra ledare har relevanta ämneskunskaper och erfarenhet av att leda studiecirkel. Ledaren genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Genom ett utbildningsprogram ges våra ledare möjlighet till såväl personlig såväl som pedagogisk utveckling, en viktig del av Medborgarskolans kvalitetsarbete.   


Bra att veta

Kursavgiften går att dela upp på två el tre månader utan extra kostnad. Meddela detta i samband med anmälan. Det går fint att hoppa på kursen fram t o m tredje kursveckan.

Anmälan

Anmälan sker via formuläret på kursens hemsida eller genom Kundcenter, tel. 075-241 68 50. OBS! Ta del av köpvillkoren innan du anmäler dig - anmälan är bindande. Bokningsbekräftelsen, som du får direkt efter anmälan, är en bekräftelse på att din anmälan har registrerats. Det startdatum som anges där är preliminärt. När kursen blivit startklar får du en kallelse med faktura i brev med posten.

Fortsättningsmöjligheter

Många av våra kurser finns på nivåer för nybörjare till avancerad i olika former av fördjupning och specialicering. För möjlighet att bygga vidare på just din kurs - hör efter med ledaren. Det kan vara möjligt att förlänga en påbörjad kurs. Vi erbjuder en bred variation av studiecirklar, intensivkurser, workshops och föreläsningar. Allt fler upptäcker våra distanskurser och ett ännu bredare utbud av ämnen och studieformer. Ambitionen är att ge dig utvecklingsmöjligheter var du än befinner dig på din resa från intresse till färdighet och kunskap.

Rabatt
Alla som går en kurs hos oss får rabatt på böcker. Läs mer om hur du gör:
http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

Detta är folkbildning

Folkbildning skapar vi tillsammans i studiecirklar som drivs framåt genom kunskpsutbyte. Studiecirkeln är folkbildningsrörelsens klassiska kursform och kan handla om stort och smått, lokalt och globalt. Den kan genomföras vid träffar, på distans eller semidistans.

Vi på studieförbundet Medborgarskolan ger dig möjlighet att lära, utvecklas och utbyta erfarenheter och tankar med andra människor. Varje individ har inflytande i gruppen. Inom folkbildningen kan den enskilde deltagaren påverka cirkelns upplägg och innehåll efter demokratiskt inspirerad modell.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Hur påverkar COVID-19 denna kurs?

Vi på kurser.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många kurser ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en kurs påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Svamp.

Medborgarskolan Syd

Medborgarskolan Syd

Medborgarskolan i Skåne

Medborgarskolan finns alltid nära dig och är ett av landets största studieförbund. Här hittar du alla kurser som hålls Malmö, Lund, Kristianstad, Helsingborg och hela vägen ner till Ystad. Medborgarskolan ska vara den självklara mötesplatsen för alla som söker kunskap, utveckling...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Syd
Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Svamp!

Arrangörsrecensioner
(4,0)
Baseras på 9 recensioner.
Läs recensioner