Visa kurser.se som: Mobil

Släktforskning - grundkurs

Medborgarskolan Syd
Kursinformation
Malmö
24 timmar
2020-01-27 13:00
1 555 SEK

Kursbeskrivning

Släkthistoria är ett fascinerande ämne. Här beger vi oss ner i de gamla arkiven. Fotografier, brev eller funderingar kring släktens tidigare historia väcker nyfikenhet.

Innehåll och mål
Du kan få veta en hel del genom att intervjua äldre släktingar, men ganska snart måste man gå vidare. Då är arkiven, där de offentliga källorna förvaras, en verklig guldgruva. Ingenstans i världen finns det så goda förutsättningar för att ta reda på sin släkts historia som i Sverige.
Kursen visar dig hur det går till att göra en grundläggande kartläggning av släkten, med hjälp av kyrkoarkiv. Du får kunskap i hur man använder SVAR och Arkiv Digital. Under kursen kan du ha ett elevabonnemang hos Arkiv digital. Ledaren ordnar detta och det faktueras separat. Kostanden ligger just nu på 395 kr för 13 veckor. Undervisningen sker på PC.

Förkunskaper
Inga förkunskaper inom släktforskning behövs. Vi arbetar med arkiven genom datorerna varför datorvana behövs.

Kursledare
Alla våra ledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Vi har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem med möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.

Kursmaterial
Vid starten har ledaren koder för Arkiv digitals elevabonnemang som man då kan få på plats. När man aktiverat sitt abonnemang skickar medborgarskolan en separat faktura på det. Idag är kostnaden för "allt-i-ett" abonnemang 395 kr för 13 veckor.

Bra att veta
Eventuell rabattorsak anges vid anmälan. Intyg krävs.
Kursavgiften går att dela upp på två eller tre månader utan extra kostnad.

Rabatt hos bokus
Ta chansen och få rabatt på bland annat kurslitteratur. På www.medborgarskolan.se/bokusrabatt finns detaljerad information

Folkbildning skapar vi tillsammans i gruppen och den drivs framåt genom kunskapsutbyte. Det kan vara stort och smått, lokalt och globalt eller fysiskt och distans - det är upp till dig och din grupp. Vi på studieförbundet Medborgarskolan ger dig möjlighet att lära, utvecklas och byta erfarenheter och tankar. Du som individ påverkar studiecirkelns upplägg och innehåll genom ett demokratiskt inflytande.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Släktforskning - grundkurs.

Medborgarskolan Syd

Medborgarskolan Syd

Medborgarskolan i Skåne

Medborgarskolan finns alltid nära dig och är ett av landets största studieförbund. Här hittar du alla kurser som hålls Malmö, Lund, Kristianstad, Helsingborg och hela vägen ner till Ystad. Medborgarskolan ska vara den självklara mötesplatsen för alla som söker kunskap, utveckling...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Syd
Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Släktforskning - grundkurs!

Arrangörsrecensioner
(4,1)
Baseras på 7 recensioner.
Läs recensioner