Visa kurser.se som: Mobil

Skrivteknik Svenska Kreativt Skrivande - Distanskurs

Medborgarskolan Syd
Kursinformation
Distans / Online
10 timmar
1 695 SEK

Kursbeskrivning

Utveckla ditt skrivande och din berättarkonst. Här är allt tillåtet! Under fem intensiva kurstillfällen gömmer vi rödpennan och sätter fart på skrivandet med hjälp av roliga och inspirerande övningar.

Det här är en kurs för dig som inte har så mycket vana att skriva men stor lust att börja!

Kanske har du en låda full av idéer men vet inte hur eller med vad du ska börja. Kursen består inte av några fysiska träffar, utan du öppnar istället under 5 veckor upp ett kursavsnitt i veckan med skrivövningar och möjlighet till reflektion kring olika delar av ditt eget skrivande. Den som vill kan varje vecka skicka in kortare texter som kursledaren skickar feedback på. Kursens mål är att varje deltagare ska få med sig nya verktyg att skriva vidare med på egen hand efter avslutad kurs. 

Börja skriva 

Hitta skrivvanor

Hur sovra bland idéer? 

Välja väg

Fiktion eller berättelser ur livet? Vad behöver jag tänka på beroende på val. 

Textstruktur och berättarperspektiv 

Början och slut

Att bearbeta och redigera sin text

 

Så här går det till

I samband med kursstart får du dina inloggningsuppgifter till plattformen. Du kommer att kunna logga in från och med den dag som kursen startar. God datorvana är ett krav.För vem?

För dig som vill lära dig mer om kreativt skrivande och få tips på hur du kommer vidare.

Ledare

Våra ledare har relevanta ämneskunskaper och erfarenhet av att leda studiecirkel. Ledaren genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Genom ett utbildningsprogram ges våra ledare möjlighet till såväl personlig som pedagogisk utveckling, en viktig del av Medborgarskolans kvalitetsarbete.

Material

Kostnad för material ingår inte i kursavgiften. Ledaren informerar vid första kurstillfället.

Bra att veta

Antalet kursdeltagare är begränsat för att passa kursens format. Det gör vi för maximal inlärning, kvalité och trivsel. Genom en språkkurs hos Medborgarskolan får du möjlighet till en mer meningsfull vistelse utomlands. Under trivsamma former i en avspänd atmosfär bekantar du dig med språket hos oss. Våra kursledare är noga utvalda och grupperna små. Det är roligt att lära ett nytt språk och en härlig känsla att kunna göra sig förstådd.

Anmälan

Anmälan sker via formuläret på kursens hemsida eller genom Kundcenter, tel. 075-241 68 50. OBS! Ta del av köpvillkoren innan du anmäler dig - anmälan är bindande. Bokningsbekräftelsen, som du får direkt efter anmälan, är en bekräftelse på att din anmälan har registrerats. Det startdatum som anges där är preliminärt. När kursen blivit startklar får du en Kallelse med faktura i brev med posten. Där anges definitiv startdag, plats, tidpunkt och ibland även information om portkod med mera. Invänta alltid kallelse innan du går till kurslokalen!

Fortsättningsmöjligheter

Många av våra kurser finns på nivåer från nybörjare till avancerad och i olika former av fördjupning och specialisering. För möjligheter att bygga vidare på just din kurs – hör efter med ledaren. Det kan vara möjligt att förlänga en påbörjad kurs. Vi erbjuder en bred variation av studiecirklar, intensivkurser, workshops och föreläsningar. Allt fler upptäcker våra distanskurser och ett ännu bredare utbud av ämnen och studieformer. Ambitionen är att ge dig utvecklingsmöjligheter var du än befinner dig på din resa från intresse till färdighet och kunskap.

Rabatt

Alla som går en kurs hos oss får rabatt på böcker. Läs mer om hur du gör: http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

Detta är folkbildning

Folkbildning skapar vi tillsammans i studiecirklar som drivs framåt genom kunskapsutbyte. Studiecirkeln är folkbildningsrörelsens klassiska kursform och kan handla om stort och smått, lokalt och globalt. Den kan genomföras vid träffar, på distans eller semidistans. Vi på studieförbundet Medborgarskolan ger dig möjlighet att lära, utvecklas och utbyta erfarenheter och tankar med andra människor. Varje individ har inflytande i gruppen. Inom folkbildningen kan den enskilde deltagaren påverka cirkelns upplägg och innehåll efter demokratiskt inspirerad modell.

 

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Skrivteknik Svenska Kreativt Skrivande - Distanskurs.

Medborgarskolan Syd

Medborgarskolan Syd

Medborgarskolan i Skåne

Medborgarskolan finns alltid nära dig och är ett av landets största studieförbund. Här hittar du alla kurser som hålls Malmö, Lund, Kristianstad, Helsingborg och hela vägen ner till Ystad. Medborgarskolan ska vara den självklara mötesplatsen för alla som söker kunskap, utveckling...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Syd
Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Skrivteknik Svenska Kreativt Skrivande - Distanskurs!

Arrangörsrecensioner
(4,1)
Baseras på 7 recensioner.
Läs recensioner