Visa kurser.se som: Mobil

Sätt kvinnorna på kartan!

Medborgarskolan Syd
Kursinformation
Kristianstad
40 timmar
0 SEK

Kursbeskrivning

Var med och sätt historiska kvinnor på kartan tillsammans med andra entusiaster.

Var med och synliggör historiska Kristianstadskvinnor som levt och verkat i staden.

Tillsammans med andra entusiaster ses ni i en studiecirkel och karlägger enviktig del av Kristianstads histora. Cirkeln är redan igång men det är fritt fram att hoppa på.

När det pratas om Kristianstads historia pratas det mycket om de rika och mäktiga män, men inte lika mycket om alla de kvinnor som också levt och verkat, och som gjort sina avtryck i vår historia. Kristianstad är inte ensamma om att glömma bort kvinnorna i historien. Det räcker att titta på de historieböcker som används i skolan där det i vissa upplagor namnges fler nazister i kapitlet om andra världskriget än vad det namnges kvinnor i hela boken. Det är med andra ord ett nationellt problem som Kvinnokarta Kristianstad har bestämt sig för att ändra på, om än på lokal nivå. En stads historia är mer än mäktiga och rika män – alla vi som lever och bor i en stad är med och formar den.
Kvinnokarta Kristianstad är, med andra ord, ett initiativ som vill synliggöra historiska kristianstadskvinnor som levt och verkat i staden.

 

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Sätt kvinnorna på kartan!.

Medborgarskolan Syd

Medborgarskolan Syd

Medborgarskolan i Skåne

Medborgarskolan finns alltid nära dig och är ett av landets största studieförbund. Här hittar du alla kurser som hålls Malmö, Lund, Kristianstad, Helsingborg och hela vägen ner till Ystad. Medborgarskolan ska vara den självklara mötesplatsen för alla som söker kunskap, utveckling...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Syd
Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Sätt kvinnorna på kartan!!

Arrangörsrecensioner
(4,1)
Baseras på 7 recensioner.
Läs recensioner