Samtalscirkel om livsfrågor - dagtid

Längd
12 timmar
Pris
0 SEK
Nästa kurstillfälle
3 september, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
12 timmar
Pris
0 SEK
Nästa kurstillfälle
3 september, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Kursbeskrivning

Att leva i en föränderlig värld är inte alltid lätt. Men genom att dela tankar om sådant som drömmar och rädslor, tillhörighet och ensamhet, mening och tomhet, kan livet bli lite lättare att hantera.

Samtalscirkeln träffas under kravlösa former vid fyra tillfällen i en grupp på 5-8 personer. Vi fikar och pratar om frågor som kan beröra oss på djupet men som vi sällan sätter ord på.

Vi träffas i Medborgarskolans lokal på Bangatan 6 i Lund, nio tisdagseftermiddagar under hösten, kl: 14.00-15.30. 

När du anmäler dig så anmäler du dig till alla nio träffar. 


Om samtalscirkeln
I samtalscirkeln använder vi samtalsmodellen "Öppna kort". Det är en modell för existentiella samtal som tagits fram med förhoppningen att fler ska reflektera och känna efter kring viktiga livsfrågor. Den här modellen vill ge plats för både det mörka och ljusa i livet och bygger på nio ordpar som lyfter fram olika klassiska och allmängiltiga existentiella teman.

1984 vidgade WHO (Världshälsoorganisationen) sitt hälsobegrepp att, förutom fysisk, psykisk och social hälsa, även omfatta existentiell hälsa. Avsikten var att ge plats åt frågor som hör hemma inom idéernas, trons och värderingarnas område. Behovet av existentiella samtal har uppmärksammats även i Sverige och därifrån kommer inspirationen till Öppna kort. Läs gärna mer på oppnakort.se

 

Vid frågor eller funderingar hör av dig till verksamhetsutvecklare  
Louis Eberstål på louis.eberstal@medborgarskolan.se

 

VARMT VÄLKOMMEN!

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

3 september, 2024

  • Kurs
  • Lund

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Samtalscirkel om livsfrågor - dagtid och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämpas.

Medborgarskolan i Skåne

Medborgarskolan finns alltid nära dig och är ett av landets största studieförbund. Här hittar du alla kurser som hålls Malmö, Lund, Kristianstad, Helsingborg och hela vägen ner till Ystad. Medborgarskolan ska vara den självklara mötesplatsen för alla som söker kunskap, utveckling...

Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Syd

Highlights