Inga recensioner än

Salsa - Bachata

Medborgarskolan Syd, i Kristianstad
Längd
1 timme
Pris
0 SEK
Nästa kurstillfälle
12 september, 2023 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
1 timme
Pris
0 SEK
Nästa kurstillfälle
12 september, 2023 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Kursbeskrivning

Salsa är en typ av latinamerikanskans som finns i många olika stilar. Kubansk stil, LA style, New York style m.m. Bachatan är en dans och musikgenre som härstammar från Dominikanska republiken.

Om kursen
Vi börjar lektionen med uppvärmning för hela kroppen för att få en annat "flow" i våra rörelser. Vi kommer sedan dela upp tiden vid varje tillfälle där vi grå igenom grunderna för salsa, bachata men det blir även lite merengue. 

För vem
Inga förkunskaper krävs. Denna kursen ska främst ge glädje från musiken och en gemenskap från gruppen. Nicole kommer att anpassa sig till var och en i den mån det går. Dansen kan utvecklas på så många sätt vilket gör att även om vi inte går vidare i turer och snurrar så kan vi utveckla rörelser. 

Dansen är en pardans så anmälan tillsammans med partner är en stor fördel men inget krav. I kursen kommer man få rotera och dansa med olika men vill man bara dansa med sin partner går detta också bra. 

Kursledaren
Nicole Civcic har dansat för egen räkning i ca 20 år. Började som 18 åring dansa salsa i Malmö. Vid flytt till Kristianstad började hon dansa bugg och foxtrot då utbudet av latinamerikansk dans var obefintligt. Hon började även då hålla kurser i salsa för Medborgarskolan men efter någon termin tog uppehåll för familjelivet, men nu är hon tillbaka igen och vi är så glada för det. Nicole arbetar som tandsköterska för övrigt och har nu även ett eget företag med just dansen i fokus.

Bra att veta
Kursen hålls i Medborgarskolans Danslokal på Magasinsgatan 2 – gå runt huset till baksidan och lastbryggan – där är ingången. Missade du kursstarten? Då kan du efteranmäla dig och betala de resterande träffarna.

Kurstillfällena kommer säkerligen bli något ansträngande och svettiga så klädval efter eget önskemål. Inomhusskor som inte har svart sula alternativt dansskor med mockasula.

- Ett tillfälle är 60 min.
- Vi kan inte garantera en plats förrän tillräckligt många anmälningar inkommit och kursen blir startklar. Invänta en kallelse som kommer med posten.
- Det går att dela upp kursavgiften på två eller tre månader utan extra kostnad.

Har du läst våra köpvillkor? Ta del av viktig information innan du anmäler dig. https://www.medborgarskolan.se/om-medborgarskolan/allmanna-villkor/

Rabatt på böcker
Som deltagare i Medborgarskolans kurser får du 6% rabatt på böcker hos Bokus och 10% hos Akademibokhandeln. Läs mer om hur du utnyttjar din rabatt här. https://www.medborgarskolan.se/om-medborgarskolan/formaner/

Om folkbildning
En kurs på Medborgarskolan är en ledarledd studiecirkel där alla deltagare kan påverka studiernas innehåll i en demokratisk anda. För folkbildning handlar om att lära tillsammans och av varandra.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

12 september, 2023

  • Kurs
  • Kristianstad

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Salsa - Bachata och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.
Medborgarskolan Syd
Magasinsgatan 2 - Ingång På Baksidan
29132 KRISTIANSTAD

Medborgarskolan i Skåne

Medborgarskolan finns alltid nära dig och är ett av landets största studieförbund. Här hittar du alla kurser som hålls Malmö, Lund, Kristianstad, Helsingborg och hela vägen ner till Ystad. Medborgarskolan ska vara den självklara mötesplatsen för alla som söker kunskap, utveckling...

Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Syd

Highlights