Visa kurser.se som: Mobil

Rita/måla vår stads arkitektur, fasader och hus

Medborgarskolan Syd
Kursinformation
Helsingborg
16 timmar
2020-04-21 17:30
1 450 SEK

Kursbeskrivning

Dela skaparglädjen med andra. En kurs för dig som är nybörjare eller har tidigare erfarenhet och vill utvecklas vidare.

Vår stad erbjuder gratis många fina vyer/hus/unika fasader och intressant arkitektur. Konsten att föreviga dessa på en bild är det som som står i fokus på denna kurs. Teckningen, som är grunden, tillsammans med skuggning och viss färgsättning kommer att få din bild att växa fram.


INNEHÅLL OCH MÅL
Rita hus ute - fortsätter inne (det kan bli inomhus under hela kursen p g a kallt väder). Vi kanske tecknar i övriga lokaler på orten som t.e.x i biblioteket eller i kyrkan.

teckning
geometriska former - på olika sätt
form
skuggteknik

FÖRKUNSKAPER
Inga förkunskaper krävs.

KURSLEDARE
Yvonne Claesson som är konstnär och konst- och bildlärare. Hon har hög utbildning i ämnet och lång erfarenhet av att undervisa.
Våra ledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Vi har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem. Där erbjuder vi alla ledare kontinuerlig möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.

KURSMATERIAL
Kursmaterial ingår ej.
Ta med ritpapper, blyertspennor och om ni vill akvarellfärgpennor.

Från och med hösten 2016 arbetar vi endast med miljövänliga färger.
Vi i Medborgarskolan Syd är miljödiplomerade enligt Svensk Miljöbas. Det innebär att alla anställda har ett ansvar att arbeta efter de rutiner som är lämpliga i det dagliga arbetet, främst inköpsrutin, resepolicy, kemikalieinstruktion samt att hålla sig uppdaterad med vad som händer i vårt miljöarbete och ta emot revisioner på våra olika orter.

BRA ATT VETA
Kursen kommer att vara utomhus och inomhus. läder efter väder rekommenderas.
Det går att dela upp kursavgiften på 2 el 3 månader utan extra kostnad. Har du läst våra köpevillkor?

Folkbildning skapar vi tillsammans i gruppen och den drivs framåt genom kunskapsutbyte. Det kan vara stort och smått, lokalt och globalt eller fysiskt och distans - det är upp till dig och din grupp. Vi på studieförbundet Medborgarskolan ger dig möjlighet att lära, utvecklas och byta erfarenheter och tankar. Du som individ påverkar studiecirkelns upplägg och innehåll genom ett demokratiskt inflytande.

Rabatt hos Bokus Ta chansen och få rabatt på bland annat kurslitteratur. På https://www.bokus.com/foretag/medborgarskolan finns detaljerad information.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Rita/måla vår stads arkitektur, fasader och hus.

Medborgarskolan Syd

Medborgarskolan Syd

Medborgarskolan i Skåne

Medborgarskolan finns alltid nära dig och är ett av landets största studieförbund. Här hittar du alla kurser som hålls Malmö, Lund, Kristianstad, Helsingborg och hela vägen ner till Ystad. Medborgarskolan ska vara den självklara mötesplatsen för alla som söker kunskap, utveckling...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Syd
Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Rita/måla vår stads arkitektur, fasader och hus!

Arrangörsrecensioner
(4,1)
Baseras på 7 recensioner.
Läs recensioner