Visa kurser.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas din kurs? Vi samlar artiklar kring coronaviruset och utbildning samt tips för dig som ska söka kurs. Läs mer här.

Programmering i Python grund - distanskurs

Medborgarskolan Syd
Kursinformation
Distans
18 timmar
1 750 SEK

Kursbeskrivning

Python är ett modernt och enkelt programspråk som utformades i slutet av 1980-talet Språket har utvecklats till ett kraftfullt och smidigt språk med stöd för flera olika så kallade programmeringsparadigmer (objektorienterad- och funktionell programmering).

Python är relativt lätt att lära även om man saknar programmeringsbakgrund. Vid varje lektionstillfälle läggs ett antal videolektioner ut på en gemensam plattform. 

I Python grundkurs hanteras de mest grundläggande begreppen med hjälp av ett stort antal kodexempel med tillhörande övningsuppgifter. I grundkursen tränas man också i problemlösning.

I kursen används rikligt med omfattande exempelkod som beskriver olika tillämpningsområden för Python.

Så fungerar distanskursen
Kursen omfattar sex kursdelar och bedrivs som en heldistanskurs via en enkel plattform (DropBox) under åtta veckor. Du kan hämta kursmaterial i form av ljud/bild, skriven text, exempelkod och övningsuppgifter. Du kan ha personlig kontakt med kursledaren och du kan ha kontakt med de andra kursdeltagarna. Du har möjlighet att lämna in arbetsuppgifter och få koden bedömd. Under två timmar per vecka finns kursledaren tillgänglig via Skype för enskilda diskussioner eller för hela gruppens diskussioner.

Beroende på intresse och ambitionsnivå bör du lägga mellan tre och fyra timmar per vecka på kursen. En studietimma är 45 minuter. Eftersom det är en distanskurs kan du jobba i din egen takt och på tider som passar dig.

Förkunskaper o material
Du behöver inte ha några programmeringsförkunskaper. Det räcker med en relativt okomplicerad dator med något av operativsystemen XP eller senare. Alla program som ska användas är gratis.

Kursledaren
Kursledaren har lång erfarenhet av både system- och applikationsprogrammering och behärskar mer än fem olika programspråk. Kursledaren har arbetat med datateknisk utbildning under många år och har också jobbat som professionell programmerare med programmeringsutbildning och programmering både inom och utanför Sverige.

Viktigt
Ange alltid aktuell e-postadress vid anmälan. Viktigt då kontakten med ledaren sker främst genom mail.

Rabatt hos Boku
Ta chansen och få rabatt på bland annat kurslitteratur. Ange MEDBO1 som "Kampanjkod" och få 5% rabatt på www.bokus.com.
På www.medborgarskolan.se/bokusrabatt finns detaljerad information.

Folkbildning skapar vi tillsammans i gruppen och den drivs framåt genom kunskapsutbyte. Det kan vara stort och smått, lokalt och globalt eller fysiskt och distans - det är upp till dig och din grupp. Vi på studieförbundet Medborgarskolan ger dig möjlighet att lära, utvecklas och byta erfarenheter och tankar. Du som individ påverkar studiecirkelns upplägg och innehåll genom ett demokratiskt inflytande.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Hur påverkar COVID-19 denna kurs?

Vi på kurser.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många kurser ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om denna kurs påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Programmering i Python grund - distanskurs.

Medborgarskolan Syd

Medborgarskolan Syd

Medborgarskolan i Skåne

Medborgarskolan finns alltid nära dig och är ett av landets största studieförbund. Här hittar du alla kurser som hålls Malmö, Lund, Kristianstad, Helsingborg och hela vägen ner till Ystad. Medborgarskolan ska vara den självklara mötesplatsen för alla som söker kunskap, utveckling...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Syd
Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Programmering i Python grund - distanskurs!

Arrangörsrecensioner
(4,1)
Baseras på 7 recensioner.
Läs recensioner