Visa kurser.se som: Mobil

Programmering grund - distanskurs

Medborgarskolan Syd
Kursinformation
Distans / Online
18 timmar
2020-01-27
1 750 SEK

Kursbeskrivning

Programmering - Går det? Har du någon gång funderat över vad det är som styr våra olika elektroniska apparater som vi omger oss med?

Har du någon gång tänkt att det skulle vara intressant att lära grunderna i programmering? Om svaret är ja, har du chansen nu. Kod för robotar, artificiell intelligens, appar för mobiler, program för sjukvården, spel och mycket annat.

I den här grundläggande kursen i programmering använder vi oss av programmeringsplattform från Microsoft som heter Visual Studio. Programmet är gratis. Vi ska skriva kod i språket c#.

Innehåll
-Nerladdning, installation och test av Visual Studio
-Allmänna grunder i programmering hur tänker man? hur kodar man (grundkunskap som kan användas för studier av andra programspråk, till exempel Visual Basic, Java, Phyton med flera)
-Presentation av C# och .NET
-Begreppet variabel
-Iteration (loopar, upprepning)
-Selection (if-sats)
-Arrayer
-Utskrifter
-Introduktion till objektorientering
-O mycket annat

Så fungerar distanskursen
Kursen omfattar sex kursdelar och bedrivs som en heldistanskurs via en enkel datorplattform (DropBox) under åtta veckor. Du kan hämta kursmaterial i form av ljud/bild, skriven text, exempelkod och övningsuppgifter. Du kan ha personlig kontakt med kursledaren och du kan ha kontakt med de andra kursdeltagarna. Du har möjlighet att lämna in arbetsuppgifter och få koden bedömd. Under två timmar per vecka finns kursledaren tillgänglig via Skype för enskilda diskussioner eller för hela gruppens diskussioner.

Beroende på intresse och ambitionsnivå bör du lägga mellan tre och fyra timmar per vecka på kursen. En studietimma är 45 minuter. Eftersom det är en distanskurs kan du jobba i din egen takt och på tider som passar dig.

Förkunskaper o material
Du behöver inte ha några programmeringsförkunskaper. Det räcker med en relativt okomplicerad dator med något av operativsystemen XP eller senare. Alla program som ska användas är gratis.

Kursledaren
Kursledaren har lång erfarenhet av både system- och applikationsprogrammering och behärskar mer än fem olika programspråk. Kursledaren har arbetat med datateknisk utbildning under många år och har också jobbat som professionell programmerare med programmeringsutbildning och programmering både inom och utanför Sverige.

Viktigt
Ange alltid aktuell e-postadress vid anmälan. Viktigt då kontakten med ledaren sker främst genom mail.

Rabatt hos Boku
Ta chansen och få rabatt på bland annat kurslitteratur. Ange MEDBO1 som "Kampanjkod" och få 5% rabatt på www.bokus.com.
På www.medborgarskolan.se/bokusrabatt finns detaljerad information.

Folkbildning skapar vi tillsammans i gruppen och den drivs framåt genom kunskapsutbyte. Det kan vara stort och smått, lokalt och globalt eller fysiskt och distans - det är upp till dig och din grupp. Vi på studieförbundet Medborgarskolan ger dig möjlighet att lära, utvecklas och byta erfarenheter och tankar. Du som individ påverkar studiecirkelns upplägg och innehåll genom ett demokratiskt inflytande.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Programmering grund - distanskurs.

Medborgarskolan Syd

Medborgarskolan Syd

Medborgarskolan i Skåne

Medborgarskolan finns alltid nära dig och är ett av landets största studieförbund. Här hittar du alla kurser som hålls Malmö, Lund, Kristianstad, Helsingborg och hela vägen ner till Ystad. Medborgarskolan ska vara den självklara mötesplatsen för alla som söker kunskap, utveckling...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Syd
Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Programmering grund - distanskurs!

Arrangörsrecensioner
(4,1)
Baseras på 7 recensioner.
Läs recensioner