Visa kurser.se som: Mobil

Ost och vin på franska

Medborgarskolan Syd
Kursinformation
Malmö
15 timmar
1 595 SEK

Kursbeskrivning

Lär dig mer om ost och vin samtidigt som du förbättrar din franska! På denna franskspråkiga studiecirkel i ost- och vinkunskap studerar vi Frankrikes matkultur, utvecklar kunskaperna i franska språket och övar upp förmågan att provsmaka ost och vin.

Kursledaren guidar oss genom några franska regioners traditionella ost- och vinproduktion, geografi och historia. Här får du chansen att upptäcka såväl nya roliga uttryck på franska som oväntade kombinationer av ost och vin.

Upplägg
Vi utvecklar vår förmåga att tala och förstå franska samtidigt som vi får ökad kännedom om fransk ost- och vinkultur. Varje kurstillfälle tillägnas en region: Bordeaux, Bourgogne, Loire, Rhône och avslutningsvis Champagne. Kursledaren presenterar regionen och gruppen samtalar kring den och provsmakar dess typiska produkter. Frankrike har noga bevarat regionernas särart, och genom gemensam provsmakning övar vi upp förmågan att känna igen och bedöma smak och doft hos olika sorters ost och vin, liksom hur smakupplevelsen kan förhöjas genom olika kombinationer.

Vi talar genomgående franska och uppehåller oss även vid rent språkliga frågor när det behövs; kursledaren är både sommelier och erfaren lärare i franska.

För vem
Förkunskaper i franska krävs motsvarande nivå B1 eller högre. Du är på konversationsnivå och kan förstå och föra ett enkelt samtal på franska. Språkligt övar vi här i första hand konversation, uttryck och ordförråd.

För att du ska hamna på rätt språknivå så kan du läsa mer på vår hemsida www.medborgarskolan.se/spraktest Är du osäker rekommenderar vi dig att göra ett nivåinplaceringstest.

Europarådets nivåskala
Basnivå Nybörjare
Basnivå A1
Basnivå A2
Självständighetsnivå B1
Självständighetsnivå B2
Avancerad nivå C1
Avancerad nivå C2

Kursmaterial
Kostnad för ost ingår i kurspriset. Kostnad för vin tillkommer med 80-100 kronor per tillfälle.

Medtag 4 vinglas för provsmakning.

Kursledare
Frédéric Hervier.

Frédéric kommer från Frankrike och är en uppskattad föreläsare och kursledare hos oss. Jämte undervisning i franska är Frédéric även professionellt aktiv som sommelier. Alla våra ledare har relevanta kunskaper och genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs, anpassad för vuxenutbildning. Genom ett utbildningsprogram ges våra ledare möjlighet till såväl personlig som pedagogisk utveckling, en viktig del av Medborgarskolans kvalitetsarbete.

Bra att veta
OBS! Kursspråket är franska.

Kostnad för vin tillkommer. Deltagaren tar med 4 egna vinglas varje kurstillfälle (se även Kursmaterial).

Invänta alltid din kallelse och faktura som kommer med mail eller post! Eventuell rabattorsak anges vid anmälan, intyg krävs. Kursavgiften går att dela upp utan extra kostnad, ange önskemål om detta vid anmälan.

Rabatt
Alla som går en kurs hos oss får rabatt på böcker. Läs om hur du utnyttjar rabatten: http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

 

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Ost och vin på franska.

Medborgarskolan Syd

Medborgarskolan Syd

Medborgarskolan i Skåne

Medborgarskolan finns alltid nära dig och är ett av landets största studieförbund. Här hittar du alla kurser som hålls Malmö, Lund, Kristianstad, Helsingborg och hela vägen ner till Ystad. Medborgarskolan ska vara den självklara mötesplatsen för alla som söker kunskap, utveckling...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Syd
Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Ost och vin på franska!

Arrangörsrecensioner
(3,8)
Baseras på 10 recensioner.
Läs recensioner