Inga recensioner än

Oriental fusion med inslag av street, hiphop och contemporary - vuxen

Längd
20 timmar
Pris
1 350 SEK
Nästa kurstillfälle
12 september, 2023 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
20 timmar
Pris
1 350 SEK
Nästa kurstillfälle
12 september, 2023 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Kursbeskrivning

Orientalisk dans/magdans, modern till de flesta andra moderna dansformerna, ger dig mjukhet, kroppskontroll och styrka. I just denna kurs kombinerar vi element från hiphop-kulturen samt contemporarystilen för att skapa ett ännu mer spännande och modernt uttryck.

 Orientalisk dans (i väst kallad även ”magdans”) anses vara en av de allra första dansformerna och härstammar antagligen från Nordafrika och Mellanöstern. Denna dans ger dig mjukhet och kroppskontroll för du lär dig under kursens gång att isolera olika kroppsdelar. I just denna kurs kombinerar vi element från hiphop-kulturen samt contemporarystilen för att skapa ett ännu mer spännande och modernt uttryck.

Det man mest förknippar med orientalisk dans är mjuka höft-, mag-, bröst- och armrörelser (det sista i folkmun kallat ”snake arms”). Denna mjukhet uppnås med rätt andnings- och isoleringsteknik. Det hela går ut på att man följer musiken med en kroppsdel medan resten av kroppen är lugn eller utför en helt annan rörelse till en annan rytm. På så vis blir kroppen ett verktyg att utföra en spännande tolkning av olika delar i musiken.

Denna kurs har alltså orientalisk dans som bas, men är kraftigt inspirerad av andra dansstilar. Hur mycket av hiphop och contemporary som blandas in beror lite på deltagarnas önskemål. Du har, med andra ord, möjlighet att påverka kursen.

En orientalisk fusion lektion består av:

  • uppvärming
  • teknik
  • koreografi

Teknikdelen består av grundläggande höft- och magrörelser med flera typer av skak samt olika förflyttningar och kombinationer, men även popping, waving, gliding och floorwork som hör till hiphop- och contemporaryområdet. Vi kommer att ta upp terminologi och kort historia bakom rörelserna där det blir möjligt. Dagens teknik tas sedan upp i koreografin för den gången. Vi håller på med en och samma koreografi i minst tre veckor (alt. enligt överenskommelse med er).

Efter denna kurs har du fått kontroll över höft-, mag- och armrörelserna. För de mer avancerade erbjuds en träning i layering (när man använder flera kroppsdelar samtidigt). Vidare har du lärt dig lite om vissa tekniker inom hiphop och contemporary samt hur alla dessa stilar tillsammans berikar varandra.

För vem?
Är du nyfiken på orientalisk dans? Kan du andra dansstilar (kanske just hiphop och contemporary), men nyfiken på hur den orientaliska stilen kan berika din utveckling? Är du redan en orientalisk dansare, men vill testa en annan ingång med andra dansstilar? Om svaret på någon av de här frågorna är ”Ja” är det här en kurs för dig.

Kursledare
Sanela Jusufovic har dansat orientalisk dans i 12 år och sedan 2012 varit medlem i dansteatergruppen Oriental Move Dance Theatre, ledd av Carola Höckner. Där har hon fått sin utbildning, tävlat, rest och uppträtt. Orientalisk dans är hennes bas.

Contemporary har dock också blivit ett viktigt inslag i hennes utveckling de senaste 6 åren och precis före pandemin lockades hon även av hiphop. Hiphopen blev en oväntad kärlek och den resulterade i att hon tävlat i Hiphop All Styles och Popping. Popping (i folkmun ”robot dance”) är idag hennes favoritstil inom hiphop.

Allt detta har format henne till den dansare hon är idag. Kärleken till fusion har funnits ända från början, men först nu upplever Sanela att hon kan tillräckligt om de olika stilarna för att kunna lära ut dem på det ”tekniknördiga-sätt” hon vill. Hennes passion går inte att ta miste på för hon är en lärare som ständigt söker sig till ny inspiration och nya stilar som hon kan blanda med det orientaliska (de senaste är waacking och krump). Hon är verksam gymnasielärare i grunden.

Bra att veta
Vi dansar i mjuka kläder barfota. Tajts/träningsbyxor och linne passar utmärkt). Ett myntbälte kan vara bra att ha, men det är inget måste. Det funkar utmärkt med någon typ av schal med fransar att ha runt höfterna för att betona höftsrörelser.

Obs! Preliminärt startdatum - invänta alltid din kallelse till kursen eller följ den här på webben där vi hela tiden uppdaterar med nya startdatum om en kurs blir framflyttad i tid! Eventuell rabattorsak anges vid anmälan, (intyg krävs). Kursavgiften går att dela upp på två eller tre månader.

Använd ditt friskvårdsbidrag hos oss!
Skatteverket godkänner att du använder ditt friskvårdsbidrag (som de flesta får av sin arbetsgivare) till att gå denna kurs. Gå en eller flera kurser, beroende på hur stort ditt bidrag är. Betala kursavgiften och kontakta oss på 075-241 68 50 / region.syd@medborgarskolan.se och begär kvitto till din arbetsgivare.

Rabatt på dans-, musik-, sång- och teaterkurser (gäller ej privatlektioner)
Gå två klasser inom dans och sång och få 300:- rabatt på den andra klassen, eller gå 3 klasser och få 500:- rabatt på din tredje klass.
Går ej att kombinera med andra rabatter. Gäller på klasser som är 9 gånger eller längre och som går parallellt med varandra under terminen. Rabatten är personlig och gäller ej syskon och familj.

Rabatt
Alla som går kurs hos oss får rabatt på Bokus.
Läs mer om hur du gör http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial

 

 

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

12 september, 2023

  • Kurs
  • Malmö

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Oriental fusion med inslag av street, hiphop och contemporary - vuxen och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.
Medborgarskolan Syd
Grangatan 2
21214 MALMÖ

Medborgarskolan i Skåne

Medborgarskolan finns alltid nära dig och är ett av landets största studieförbund. Här hittar du alla kurser som hålls Malmö, Lund, Kristianstad, Helsingborg och hela vägen ner till Ystad. Medborgarskolan ska vara den självklara mötesplatsen för alla som söker kunskap, utveckling...

Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Syd

Highlights