Visa kurser.se som: Mobil

Nerikiri, en japansk sötsak - Workshop

Medborgarskolan Syd
Kursinformation
Malmö
3 timmar
2020-05-02 10:00
575 SEK

Kursbeskrivning

Upptäck mer i det japanska köket! Prova den japanska bönkakan Nerikiri, en traditionell sötsak som från början severades vid teceremonin. Nerikiri är en bönkaka som är gjord på vita bönor och adzukibönor. Den är helt vegetarisk och vegansk.

Prova den japanska bönkakan Nerikiri!

Nerikiri är en traditionell sötsak som från början severades vid teceremonin. Den kan kallas för bönkaka, eftersom den baseras vita bönor och adzukibönor. Nerikiri är utsökt ögongodis, då den brukar utformas som exempelvis blommor eller snäckor, och ofta är mycket färggrann: https://sojabonaneojapones.wixsite.com/japanard/gallery-japanska-traditionella-soet

Om Workshopen

Under en Workshop gör vi egna Nerikiri. Vi lär oss tekniken från grunden. Traditionell Nerikiri är gjord på vita bönor, adzukibönor, socker och mochimjöl. Vi gör en traditionell kaka och en annan mer modern version. Kakornas utseende för workshopen presenteras av ledaren och vi äter tillsammans det som tillreds. Det som blir över kan ta med sig hem (det finns speciella förpackningar och kartornger). Dessa kakor passar även bra till vegetarianer och veganer. 

Workshop-gruppen är begränsad till max 10 deltagare. 

Kursledare

Aki Svensson Aki kommer från Fukushima i Japan och har bott länge i Tokyo. Hon brinner för att dela med sig av matupplevelser från hemlandet och sina kunskaper inom japansk matlagning (se hennes hemsia i länk ovan). Hon tillverkar japanska traditionella sötsaker och framställer egen tofu. Aki är Japansk certifierad kostrådgivare Nivå 2.

Våra ledare har relevanta kunskaper och genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs, anpassad för vuxenutbildning. Genom ett utbildningsprogram ges våra ledare möjlighet till såväl personlig som pedagogisk utveckling, en viktig del av Medborgarskolans kvalitetsarbete.

För vem
Inga förkunskaper krävs. Workshopen är lämplig från ca 15 års ålder.

Bra att veta
Kostnad för råvaror ingår i kurspriset, inga kostnader tillkommer. Nerikiri passar bra i vegansk kost.

Anmälan
OBS! Ta del av köpvillkoren innan du anmäler dig - anmälan är bindande.

Bokningsbekräftelsen som du får direkt efter anmälan är en bekräftelse på att din anmälan har tagits emot. Det startdatum som anges där är preliminärt. När arrangemanget blivit startklart får du  en Kallelse/Faktura per post cirka två veckor i förväg. Där anges definitivt datum, plats, tidpunkt och annan viktig information om portkod med mera.

Invänta alltid kallelse innan du går till kurslokalen!

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Nerikiri, en japansk sötsak - Workshop.

Medborgarskolan Syd

Medborgarskolan Syd

Medborgarskolan i Skåne

Medborgarskolan finns alltid nära dig och är ett av landets största studieförbund. Här hittar du alla kurser som hålls Malmö, Lund, Kristianstad, Helsingborg och hela vägen ner till Ystad. Medborgarskolan ska vara den självklara mötesplatsen för alla som söker kunskap, utveckling...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Syd
Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Nerikiri, en japansk sötsak - Workshop!

Arrangörsrecensioner
(4,1)
Baseras på 7 recensioner.
Läs recensioner