Inga recensioner än

Musikchecken för barn i Lund

Längd
30 timmar
Pris
1 130 SEK
Nästa kurstillfälle
16 augusti, 2023 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
30 timmar
Pris
1 130 SEK
Nästa kurstillfälle
16 augusti, 2023 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Kursbeskrivning

Låt ditt barn lära sig spela instrument inom Musikchecken hos oss! Välj piano, fiol, sång, dragspel eller andra instrument i individuell undervisning varje termin. Med erfarna pedagoger övar barnen upp sin känsla för musiken, varje barn stimuleras utifrån sitt intresse och sina förutsättningar.

På ett lekfullt och stimulerande sätt introducerar våra pedagoger musiken för barnen känslan för det instrument som barnet valt. Vi lär oss hantering av instrumentet och tränar upp motorik och gehör. Snart förs även notläsning och musikteori in i undervisningen på ett naturligt sätt. Snart har barnet en större förståelse för musik och färdigheten att spela ett instrument, grunden för en livslång glädje, nytta och gemenskap inom musik.

Inom Musikchecken erbjuder vi individuell undervisning inom flera olika instrument:

  • Piano
  • Gitarr
  • Fiol
  • Dragspel
  • Sång
  • Blockflöjt

Finns intresse för andra instrument, hör av dig med förfrågan!

Så här går undervisningen till
Barnet har lektioner på 25 min varje vecka nästan hela skolterminen - 15 lektioner per termin, 30 på ett läsår. Vi gör uppehåll på skolloven. Från varje lektion får barnet med sig något at öva på. Färdigheterna utvecklas bäst om barnet övar hemma mellan lektionerna, en liten stund varje dag kan räcka långt.

I slutet av varje termin uppmuntras eleverna att förbereda ett musikstycke till en uppspelning, en liten avslutningskonsert för familj, vänner tillsammans med de andra eleverna. Medborgarskolan bjuder på fika. I mån av intresse och möjlighet kan barnen också öva på att framföra musikstycken tillsammans i liten ensemble.

Våra undervisningslokaler ligger mycket centralt i Lund, i en lokal där vår estetiska och kreativa verksamhet samlas. Där pågår även kurser i dans, yoga, måleri, teckning, silversmide och annat hantverk för kursdeltagare i alla åldrar.

För vem
Alla barn som är skrivna i Lunds kommun och är födda mellan 2010 och 2016 är berättigade till Musikchecken.

Inga förkunskaper behövs för att börja spela ett instrument hos oss.

Kursledare
Våra lärare inom Musikchecken har pedagogisk utbildning på högskolenivå och är erfarna pedagoger. Vanligen är de också själva aktiva musiker, arrangörer, kompositörer, producenter etcetera.

Alla ledare inom Medborgarskolans folkbildningsverksamhet har adekvat ämneskunskap och gedigen erfarenhet av att undervisa i sitt ämne. Vi har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem. Där erbjuder vi alla ledare kontinuerlig möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.

Kursmaterial
Läraren tillhandahåller material, men kostnad för noter kan tillkomma.

Bra att veta

För att göra framsteg behöver du ha tillgång till ett eget instrument att öva på mellan lektionstillfällena.

Formell anmälan och fakturering efter start sker via Lunds kommun. Så snart vi kommit överens om en dag och tid för lektionerna så aktiveras Musikchecken. Här finns kommunens information och anmälningsformulär, välj Medborgarskolan och sedan vilket instrument det gäller: https://lund.se/uppleva-och-gora/kultur/kultur-for-barn-och-unga/sa-fungerar-musikchecken

Musikchecken kan användas för 1 st instrument hos 1 utvald anordnare av musikundervisning. Vill barnet spela flera instrument? I så fall gäller den ordinarie verksamhetens priser och anmälningsvägar. Men hör av dig till oss vid intresse, så att vi får chans att schemalägga lektionerna på ett smidigt sätt.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

16 augusti, 2023

  • Kurs
  • Lund

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Musikchecken för barn i Lund och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

Medborgarskolan i Skåne

Medborgarskolan finns alltid nära dig och är ett av landets största studieförbund. Här hittar du alla kurser som hålls Malmö, Lund, Kristianstad, Helsingborg och hela vägen ner till Ystad. Medborgarskolan ska vara den självklara mötesplatsen för alla som söker kunskap, utveckling...

Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Syd

Highlights