Visa kurser.se som: Mobil

Modeteckning - modeillustration

Medborgarskolan Syd
Kursinformation
Malmö
18 timmar
2020-02-24 19:15
1 550 SEK

Kursbeskrivning

Med olika material kommer vi lära oss att teckna kroppar, se proportioner och testa olika färgläggningstekniker, för att sedan fullfölja modeillustrationer i vår favoritteknik.

Modeteckning är ett roligt och utvecklande ämne där du snabbt lär dig nya tekniker. Här kan du experimentera eller följa "regelboken" vilket du vill, allt är okej.  Du behöver inte ha några förkunskaper i teckning.

INNEHÅLL
Under kursens gång går vi igenom grunder för hur vi ritar kläder på kroppen, kläders material, kroppars proportioner och hur vi lägger en tyngd i bilden. Vi provar också olika sätt att färglägga, och gör en djupdykning i hur vi kan rita ansikten, händer och fötter.

MATERIAL
Material vi kommer att använda under kursen är: Skissblock A4, Stiftpenna 0,3-0,5 B, Tria Markers Pantonepenna, akvarell pennoreller.

Från och med hösten 2016 arbetar vi endast med miljövänliga färger.
Vi i Medborgarskolan Syd är miljödiplomerade enligt Svensk Miljöbas. Det innebär att alla anställda har ett ansvar att arbeta efter de rutiner som är lämpliga i det dagliga arbetet, främst inköpsrutin, resepolicy, kemikalieinstruktion samt att hålla sig uppdaterad med vad som händer i vårt miljöarbete och ta emot revisioner på våra olika orter.

LEDARE
Anita Hansson Lindvall
Alla våra ledare har genomgått Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Vi har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem. Där erbjuder vi alla ledare kontinuerlig möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling

Folkbildning skapar vi tillsammans i gruppen och den drivs framåt genom kunskapsutbyte. Det kan vara stort och smått, lokalt och globalt eller fysiskt och distans - det är upp till dig och din grupp. Vi på studieförbundet Medborgarskolan ger dig möjlighet att lära, utvecklas och byta erfarenheter och tankar. Du som individ påverkar studiecirkelns upplägg och innehåll genom ett demokratiskt inflytande.

Rabatt hos Bokus Ta chansen och få rabatt på bland annat kurslitteratur. På https://www.bokus.com/foretag/medborgarskolan finns detaljerad information.

Modeteckning finns nu även som distansutbildning på www.medborgarskolan.se

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Modeteckning - modeillustration.

Medborgarskolan Syd

Medborgarskolan Syd

Medborgarskolan i Skåne

Medborgarskolan finns alltid nära dig och är ett av landets största studieförbund. Här hittar du alla kurser som hålls Malmö, Lund, Kristianstad, Helsingborg och hela vägen ner till Ystad. Medborgarskolan ska vara den självklara mötesplatsen för alla som söker kunskap, utveckling...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Syd
Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Modeteckning - modeillustration!

Arrangörsrecensioner
(4,1)
Baseras på 7 recensioner.
Läs recensioner