Visa kurser.se som: Mobil

Modeteckning - modeillustration

Medborgarskolan Syd
Kursinformation
Malmö
18 timmar
2020-02-24 19:15
1 550 SEK

Kursbeskrivning

Med olika material kommer vi lära oss att teckna kroppar, se proportioner och testa olika färgläggningstekniker, för att sedan fullfölja modeillustrationer i vår favoritteknik.

Om kursen

Modeteckning är ett roligt och utvecklande ämne där du snabbt lär dig nya tekniker. Här kan du experimentera eller följa "regelboken" vilket du vill, allt är okej.  Du behöver inte ha några förkunskaper i teckning. Under kursens gång går vi igenom grunder för hur vi ritar kläder på kroppen, kläders material, kroppars proportioner och hur vi lägger en tyngd i bilden. Vi provar också olika sätt att färglägga, och gör en djupdykning i hur vi kan rita ansikten, händer och fötter.

Så här går det till

Kursen går en gång i veckan i 6 veckor, samma dag och tid. Eventuella lov eller uppehåll bestäms tillsammans i gruppen och med ledaren vid kursens första tillfälle. Kursen omfattar 3x45 minuter per kurstillfälle. 

För vem? 

Du behöver inte ha några förkunskaper inom just modeteckning men du ska tycka om att teckna.  

Ledare
Anita Hansson Lindvall
Våra ledare har relevanta ämneskunskaper och erfarenhet av att leda studiecirkel. Ledaren genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Genom ett utbildningsprogram ges våra ledare möjlighet till såväl personlig såväl som pedagogisk utveckling, en viktig del av Medborgarskolans kvalitetsarbete.

Material
Kostnad för material ingår inte i kursavgiften. Material vi kommer att använda under kursen är: Skissblock A4, Stiftpenna 0,3-0,5 B, Tria Markers Pantonepenna, akvarell pennoreller.

Bra att veta

Kursavgiften går att dela upp på två eller tre månader utan extra kostnad. Antalet kursdeltagare är begränsat för att passa kursens format. Det gör vi för maximal inlärning, kvalité och trivsel.

Anmälan

Anmälan sker via formuläret på kursens hemsida eller genom Kundcenter, tel. 075-241 68 50. OBS! Ta del av köpvillkoren innan du anmäler dig - anmälan är bindande. Bokningsbekräftelsen, som du får direkt efter anmälan, är en bekräftelse på att din anmälan har registrerats. Det startdatum som anges där är preliminärt. När kursen blivit startklar får du en kallelse med faktura i brev med posten. Där anges definitiv strtdag, plats, tidpunkt och ibland även information om portkod med mera. Invänta alltid kallelse innan du går till kurslokalen.

Fortsättningsmöjligheter

Många av våra kurser finns på nivåer för nybörjare till avancerad i olika former av fördjupning och specialicering. För möjlighet att bygga vidare på just din kurs - hör efter med ledaren. Det kan vara möjligt att förlänga en påbörjad kurs. Vi erbjuder en bred variation av studiecirklar, intensivkurser, workshops och föreläsningar. Allt fler upptäcker våra distanskurser och ett ännu bredare utbud av ämnen och studieformer. Ambitionen är att ge dig utvecklingsmöjligheter var du än befinner dig på din resa från intresse till färdighet och kunskap.

Rabatt

Alla som går en kurs hos oss får rabatt på böcker. Läs mer om hur du gör:
http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

Detta är folkbildning

Folkbildning skapar vi tillsammans i studiecirklar som drivs framåt genom kunskpsutbyte. Studiecirkeln är folkbildningsrörelsens klassiska kursform och kan handla om stort och smått, lokalt och globalt. Den kan genomföras vid träffar, på distans eller semidistans.

Vi på studieförbundet Medborgarskolan ger dig möjlighet att lära, utvecklas och utbyta erfarenheter och tankar med andra människor. Varje individ har inflytande i gruppen. Inom folkbildningen kan den enskilde deltagaren påverka cirkelns upplägg och innehåll efter demokratiskt inspirerad modell.

 

 

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Modeteckning - modeillustration.

Medborgarskolan Syd

Medborgarskolan Syd

Medborgarskolan i Skåne

Medborgarskolan finns alltid nära dig och är ett av landets största studieförbund. Här hittar du alla kurser som hålls Malmö, Lund, Kristianstad, Helsingborg och hela vägen ner till Ystad. Medborgarskolan ska vara den självklara mötesplatsen för alla som söker kunskap, utveckling...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Syd
Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Modeteckning - modeillustration!

Arrangörsrecensioner
(4,1)
Baseras på 7 recensioner.
Läs recensioner