Visa kurser.se som: Mobil

Modedesign - designa och produktutveckla ditt eget plagg

Medborgarskolan Syd
Kursinformation
Malmö
48 timmar
2022-03-02 18:00
4 750 SEK

Kursbeskrivning

För dig som är modeintresserad och drömmer om att designa dina egna kläder. Vi går igenom hela designprocessen, skapar moodboards, tecknar och skissar.

Innehåll

Vi går vidare igenom måttagning och syr, om tid finns även upp ditt eget designade plagg. Praktiska övningar och arbete varvas med gemensamma genomgångar. Du får individuell handledning och kontinuerlig återkoppling av din kursledare.

  • Designprocessen
  • Moodboards
  • Skissa och teckna
  • Måttagning
  • Sy ditt egendesignade plagg

För vem

Kursen är lämplig för alla, såväl för dig som är nybörjare som för dig som redan kan en del inom området.

Upplägg

Kursen går en gång i veckan, samma dag och tid. Eventuella lov eller uppehåll bestäms tillsammans i gruppen och med ledaren vid kursens första tillfälle. Kursen omfattar 4x45 minuter per kurstillfälle. 

Ledare

Teddie Andersson är utbildad skräddare och modedesigner som idag arbetar med teaterkostym och som textillärare. Teddie har gedigen kunskap inom såväl mönsterkonstruktion, sömnad samt materialkunskap. Teddies sömnadsmotto är: "Allt går. Det värsta som kan hända är att behöva sprätta".

Det är något speciellt med våra kursledare! Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till individuell utveckling.  

Kursmaterial

Kostnad för material tillkommer och betalas av dig som deltagare.

Tag med tyg-sax, sprätt, krita, sporre, markeringspapper, måttband, linjal, knappnålar, synålar.Tag med 2 m. oblekt lakansväv (100% bomull) till det egna plagget. Material för skiss/teckning tillkommer och meddelas efter kursstart. Medtag med fördel egen symaskin.

Bra att veta

  • Observera att du alltid får en kallelse innan kursstart.
  • Vill du delbetala kursen? Ange detta i meddelandefältet id anmälan.
  • Ta del av våra allmänna villkor här.
  • Har du speciella behov så kontakta oss så ska vi försöka lösa dessa så smidigt som möjligt.

Rabatter och förmåner

Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 10% rabatt hos Akademibokhandeln och 6% rabatt hos Bokus. http://www.medborgarskolan.se/formaner/

Om folkbildning

Folkbildning är en utbildningsform som är fri, frivillig och tillgänglig för alla. Folkbildning innebär att kurser och studiecirklar anpassas efter deltagarna och att deltagarna har ett stort demokratiskt inflytande över utbildningens utformning. 

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Modedesign - designa och produktutveckla ditt eget plagg.

Medborgarskolan Syd

Medborgarskolan Syd

Medborgarskolan i Skåne

Medborgarskolan finns alltid nära dig och är ett av landets största studieförbund. Här hittar du alla kurser som hålls Malmö, Lund, Kristianstad, Helsingborg och hela vägen ner till Ystad. Medborgarskolan ska vara den självklara mötesplatsen för alla som söker kunskap, utveckling...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Syd
Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Modedesign - designa och produktutveckla ditt eget plagg!

Arrangörsrecensioner
(3,8)
Baseras på 10 recensioner.
Läs recensioner