Medicinsk yoga & Yoga Nidra

Längd
20 timmar
Pris
1 495 SEK
Nästa kurstillfälle
9 september, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
20 timmar
Pris
1 495 SEK
Nästa kurstillfälle
9 september, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Kursbeskrivning

Medicinsk yoga används idag som ett verktyg inom rehabiliteringen i sjukvården. Den kan också användas i förebyggande syfte till att finna en fysisk och psykisk balans.

Under kursen använder vi oss av Ayurvedisk kunskap om olika kropps-konstitutioner för att kunna utveckla yogapositioner utefter ditt specifika behov.

Under varje yogapass lär du dig att använda specifika rörelser, andningsövningar, avslappning och meditation för att ge kroppen den välgörande vila, cirkulation och återhämtning den behöver. Det är enkla tekniker som kan användas både ur behandlande och preventivt syfte för att bibehålla god hälsa.
Vinsterna är många, som t e x minskade stresshormoner, bättre sömn, mindre värk och smärta, bättre immunförsvar, stärkt självkänsla, ett lugnare och tryggare sinne, ökad rörlighet samt en fantastisk möjlighet till återhämtning och läkning.

Klassen avslutas med ett 20 minuter långt djupavspännings pass -Yoga Nidra– även kallat "Yogisk sömn". Det är en metod för aktiv avslappning där du låter kroppen "somna" samtidigt som ditt sinne bibehåller fullt fokus och medvetande. Yoga Nidra ger vila och energi och är bra för att motverka stress och sömnlöshet.

FÖR VEM?
Mediyoga passar alla oavsett ålder och hälsotillstånd. Den anpassas utefter dina behov och fysiska förutsättningar och den kan utföras liggandes på golvet eller sittandes på en stol. Rörelserna är enkla, mjuka och inte på något vis belastande.

KURSMATERIAL
Yogamattor och filtar kan lånas i lokalen, men ta gärna med egen om du vill
(eventuellt en liten kudde om du behöver vid liggande position)

KURSLEDARE
Andrew Julian, har undervisat i Hathayoga och Ashtangayoga sedan 2004 i Singapore och i Sverige.
Han är även Mediyoga och Mindfulness instruktör.
Andrew lärde sig yoga ursprungligen från sin Hinduistiska tradition, särskilt från Bhagavad Gita. I USA utövade han yoga för västerländska yogalärare samtidigt som han studerade yogafilosofi på Harvard University.

BRA ATT VETA
Klä dig i bekväma kläder som inte sitter åt, vi är barfota eller har strumpor.
Kursavgiften går att dela upp på två eller tre månader utan extra kostnad.
Om någon klass, mot förmodan, blir inställd kommer vi i stället förlänga kursen med samma antal tillfällen.

ANVÄND DITT FRISKVÅRDSBIDRAG HOS OSS!   
Betala in kursavgiften och kontakta oss efteråt på: 075-241 68 50 / region.syd@medborgarskolan.se och begär kvitto som du kan lämna till din arbetsgivare.   

Epassi:  
Anmäl dig till kursen som vanligt och skriv i meddelanderutan att du betalar genom Epassi.
Välj betalningsmetod: Medborgarskolan faktura 
Via Epassis (app/hemsida) väljer du det belopp du vill använda hos Medborgarskolan, beroende på hur mycket du har din pott. 

 

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

9 september, 2024

  • Kurs
  • Malmö

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Medicinsk yoga & Yoga Nidra och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämpas.
Medborgarskolan Syd
Grangatan 2
21214 MALMÖ

Medborgarskolan i Skåne

Medborgarskolan finns alltid nära dig och är ett av landets största studieförbund. Här hittar du alla kurser som hålls Malmö, Lund, Kristianstad, Helsingborg och hela vägen ner till Ystad. Medborgarskolan ska vara den självklara mötesplatsen för alla som söker kunskap, utveckling...

Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Syd

Highlights