Visa kurser.se som: Mobil

Mänskliga rättigheter & hållbarhet - Föreläsning

Medborgarskolan Syd
Kursinformation
Helsingborg
1 timme
2019-10-24 18:00
195 SEK

Kursbeskrivning

Mänskliga rättigheter och hållbarhet har stor påverkan på varandra. Trots detta behandlas de ofta som separata sfärer. Föreläsningen belyser sammanhangen mellan mänskliga rättigheter och miljö. Vi kartlägger hur främjandet av hållbarhet stärker mänskliga rättigheter, och tvärtom.

Vi diskuterar även i mån av tid vad detta kan innebära rent praktiskt, och hur man själv kan påverka båda dessa områden.

Förkunskaper
Inga förkunskaper behövs bara ren nyfikenhet! Frågor välkomnas!

Kursledare
Alla våra ledare har adekvat ämneskunskap och gedigen erfarenhet av data- och vuxenutbildning. De har genomgått Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning, eller motsvarande. Vi har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem. Där erbjuder vi alla ledare kontinuerlig möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.

Rabatt hos Bokus
Ta chansen och få rabatt på bland annat kurslitteratur. På www.medborgarskolan.se/bokusrabatt finns detaljerad information

Folkbildning skapar vi tillsammans i gruppen och den drivs framåt genom kunskapsutbyte. Det kan vara stort och smått, lokalt och globalt eller fysiskt och distans - det är upp till dig och din grupp. Vi på studieförbundet Medborgarskolan ger dig möjlighet att lära, utvecklas och byta erfarenheter och tankar. Du som individ påverkar studiecirkelns upplägg och innehåll genom ett demokratiskt inflytande.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Mänskliga rättigheter & hållbarhet - Föreläsning.

Medborgarskolan Syd

Medborgarskolan Syd

Medborgarskolan i Skåne

Medborgarskolan finns alltid nära dig och är ett av landets största studieförbund. Här hittar du alla kurser som hålls Malmö, Lund, Kristianstad, Helsingborg och hela vägen ner till Ystad. Medborgarskolan ska vara den självklara mötesplatsen för alla som söker kunskap, utveckling...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Syd
Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Mänskliga rättigheter & hållbarhet - Föreläsning!

Arrangörsrecensioner
(4,1)
Baseras på 7 recensioner.
Läs recensioner